Dubbel succes dames MHCB

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor de dames van Beuningen.

Vrijdagavond moesten ze aantreden tegen HC Best voor de Silvercup. De einduitslag van 5-1 doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was, maar de dames moesten vol aan de bak. De speelsters van Best bleven namelijk strijden tot het einde. MHCB kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar Best kwam terug naar 2-1. Het werd toch wat slordig aan Beuningse kant. Vlak voor de rust maakte Judith met een fraaie backhand de 3-1. Dat was een mooie opsteker vlak voor de rust. De tweede helft bleef rommelig, maar ondanks het aandringen van Best waren het de dames van Beuningen die de wedstrijd beslisten. Dit alles onder luide aanmoedigingen van het zeer enthousiaste publiek. Het werd een mooi feestje achteraf.

Zondag stond rivaal Bully op het programma. Met de wedstrijd van vrijdag nog in de benen werd het een zware pot. MHCB kwam niet in de wedstrijd, patronen liepen niet, er was veel balverlies. Bully profiteerde hiervan en scoorden de 0-1 uit een strafcorner. Een donderspeech in de rust zette de Beuningse meiden weer op scherp. Beuningen ging met meer rust spelen. Al vrij snel kreeg Beuningen een strafcorner die snoeihard werd ingeslagen. Daarmee kantelde de wedstrijd enigszins en kreeg Beuningen meer grip op de dames uit Oldenzaal. Willemijn en Constance zorgden met mooie doelpunten voor de uiteindelijk terechte 3-1. Beuningen blijft GCHC volgen om de eerste plaats met 3 punten achterstand.