Dames 1 Beuningen verliest ook tweede wedstrijd in overgangsklasse

Na de 4-0 nederlaag van vorige week bij Voordaan, heeft Dames 1 van hockeyclub Beuningen ook haar eerste thuiswedstrijd niet te winnen. Na een late aansluitingstreffer tegen Fletiomare, viel het kwartje toch de verkeerde kant op en werd het 2-5 voor de bezoekers.

De openingsfase was meteen spectaculair. Fletiomare scoorde al snel uit haar eerste strafcorner de openingstreffer, maar twee minuten later al zette Judith Kuijpers de ploegen alweer gelijk met een fraai backhandschot. Voor de rust maakte Fletiomare het gat weer groter, na twee foutjes in de laatste lijn van Beuningen: 1-3.

Na rust bleef het lang spannend. Zeker toen Judy van de Klok zeven minuten voor tijd de 2-3 binnen werkte uit een strafcornerrebound. De jacht naar de gelijkmaker werd vol geopend, maar daardoor werd er ook ruimte weggegeven. Fletiomare wist daarvan te profiteren, scoorde nog twee keer en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Door de week boekte de ploeg van coach Joost Alkemade overigens wel succes in de Gold Cup. In Enschede werd EHV met 1-2 verslagen, met doelpunten van Isabelle Bol en Milou Balsters.