Rotary Pubquiz weer succesvol voor goede doelen

Foto: Wil Kuijpers

Aan het slot van de Rotary pubquiz 2020 op donderdagavond 13 februari 2020 zijn het Odensehuis en Soamen op ’n benkske in het zonnetje gezet. Voorzitter Marcel Vonk van Rotaryclub Wijchen-Beuningen-Tweestromenland reikte beide goede doelen een cheque van € 2.500,- uit. Ook Alzheimer Café Beuningen ging niet met lege handen naar huis.

Net als bij de Rotary pubquiz in de twee voorgaande jaren was Zaal Sterrebosch uitverkocht. Zevenendertig teams van zes personen deden mee aan dit professioneel georganiseerde evenement voor iedereen die van een spelletje houdt. In zes ronden mochten de deelnemers hun kennis toetsen over de meest uiteenlopende onderwerpen, variërend van sport tot architectuur, en van opgravingen in Wijchen tot aan James Bond. Uiterste concentratie tijdens de vragenrondes wisselden zich af met gejoel en gejuich als de juiste antwoorden werden bekendgemaakt.

Nieuwe traditie?

“Het was opnieuw geen enkel probleem om alle kaarten te verkopen”, licht Rotary-voorzitter Marcel Vonk toe. “Het idee dat je een heel plezierige avond met familie, vrienden of collega’s kunt combineren met waardering voor lokale goede doelen, slaat heel goed aan in. Veel deelnemers uit gemeenten Wijchen en Beuningen, maar ook daarbuiten, deden deze keer al voor het derde jaar mee met de ondersteuning van goede doelen via dit gezellige evenement.”

Lokale goede doelen gelukkig en verrast

Twee lokale goede doelen koos de Rotary-club uit voor de pubquiz 2020: Het Odensehuis Animi Vivere, een regionaal inloop- en informatiecentrum voor mensen met beginnende geheugenproblemen en/of dementie, en de werkgroep Soamen op ’n benkske, die activiteiten organiseert voor mensen die niet zo gemakkelijk ergens alleen naar toe gaan of contacten leggen. Beide organisaties toonden zich heel gelukkig met de cheque van € 2.500, -. Vertegenwoordigers van het Alzheimer Café Beuningen werden verrast met een cheque van € 500,- van de ARN, een van de sponsoren van de Rotary pubquiz.

Smakelijke prijzen

Het winnende team van de Rotary-pubquiz 2020, genaamd What’s in a name, komt nog een keer terug naar het Sterrebosch voor een diner proeverij. Team Perfect heeft de tweede prijs gewonnen: een lunch in Zaal 4. De derde prijs is voor team Bunninge the best, dat mag van een lunch gaan genieten bij Brownies & downies.

Reacties