213 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn in het afgelopen etmaal 213 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 4 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (43), Wijchen en West Betuwe (21), Tiel en Zaltbommel (19), Maasdriel (15), Berg en Dal en West Maas en Waal (13), Druten (12), Culemborg (10), Neder-Betuwe (9), Buren (4).

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden vier sterfgevallen en zeven ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Het aantal coronagevallen is weer hoger tussen zaterdag- en zondagochtend. Er zijn 5622 nieuwe coronagevallen gemeldt bij het RIVM. Een dag eerder werden er 5340 gemeld, maar dit WERD bijgesteld naar 5332.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 43 tegen 98 op zaterdag en 96 op vrijdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt overlijdt wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 676 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Cookieinstellingen