280 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 280 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 17 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (89), Wijchen (36), Tiel (19), Berg en Dal, Maasdriel, Neder-Betuwe en West Betuwe (18), West Maas en Waal (11) Buren (10), Zaltbommel (9), Heumen (8), Druten (7), Culemborg (1) en 1 besmetting waarvan de gemeente niet bekend is.

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden geen sterfgevallen gemeld.

Week update RIVM

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kregen 2260 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 108 meer positieve testen dan vorige week, toen er 2152 werden gemeld. Ook werden zes sterfgevallen als gevolg van corona gemeld.

Het aantal nieuwe meldingen van positief geteste mensen daalde in de afgelopen week, met 8 procent. In de afgelopen week kregen landelijk 52.086 mensen een positieve corona-uitslag. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

Het aantal afgenomen tests was lager dan vorige week, waarschijnlijk door de meivakantie.

De aantal besmettingen steeg in bijna alle leeftijdsgroepen. Alleen in de leeftijdsgroepen 70 tot 79 jaar was geen stijging zichtbaar. In de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar was de stijging met 12 procent het grootst.

In de afgelopen week werden 1.633 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Dat is acht procent minder dan e week ervoor. Het RIVM meldt een sterke toename te zien van het aantal mensen uit jongere leeftijdsgroepen die met corona worden opgenomen in het ziekenhuis en de IC. Dat is het sterkst in de leeftijdsgroepen 40 tot en met 59 jaar (+109%), 0 tot en met 39 jaar (+75%) en 60 tot en met 79 jaar (+50%) . De effecten van vaccinatie zijn volgens het RIVM duidelijk zichtbaar in de leeftijdsgroep vanaf 80 jaar. Daar is een sterke daling van -60 procent te zien.

Het reproductiegetal is 0,94 en in het geheel onder de 1. Vorige week was dat 1,06. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 94 andere mensen kunnen besmetten.

Cookieinstellingen