Maand van de Duurzaamheid in de bibliotheek

Foto: CC0

De hele maand april staat bij de Bibliotheek Gelderland Zuid in het teken van duurzaamheid. Natuurlijk kun je over dit thema veel boeken vinden in de bieb. Maar ook veel activiteiten gaan deze maand over de natuur en het klimaat. In Bibliotheek Beuningen geeft jeugdauteur Marc ter Horst een kindercollege over klimaatverandering, komt bioloog William van den Akker langs om te vertellen over biodiversiteit en vertelt Joop Pors hoe je je eigen leefbiotoop kunt beschermen.

Jeugdauteur Marc ter Horst bijt op 4 april het spits af in Bibliotheek Beuningen. Hij vertelt aan kinderen over klimaatverandering. Zijn kennis hierover heeft hij heel toegankelijk opgeschreven in zijn bekroonde boek ‘Palmen op de Noordpool’. Hij geeft een interactieve presentatie vol spannende verhalen, grappige illustraties en praktische tips. Bioloog William van den Akker van het Dijkmagazijn vertelt op 13 april tijdens zijn kindercollege over het belang van biodiversiteit. Hoe meer verschillende soorten planten en dieren ergens leven, hoe beter dat is. Je hoort ook van William hoe je de natuur zelf een handje kan helpen. De kindercolleges zijn gratis. Meld je aan door een mailtje te sturen naar [email protected].

Bescherm je eigen leefbiotoop

Ook als volwassene kun je volop nieuwe kennis over duurzaamheid op doen in de bieb. We weten allemaal dat het klimaat door toedoen van de mens veel te verduren heeft. Ook ons eigen leefbiotoop zijn we door energieverbruik en milieuvervuiling aan het vernietigen. Toch kunnen we met onze huidige kennis en kunde het tij keren. We kunnen er zelfs technische en commerciële voordelen mee bereiken. Hoe? Dat legt Joop Pors van Duurzaam Loket Beuningen op 14 april je haarfijn uit. Een kaartje kost 4 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor overige bezoekers.

Kijk voor het hele programma van de Maand van de Duurzaamheid, leestips en ticketverkoop op www.obgz.nl/mvdd.

Cookieinstellingen