Samen vergroenen tijdens de Week van de Groene Tuin

Foto: William van den Akker

Van dinsdag 4 t/m maandag 10 april is het de Week van de Groene Tuin. In de bibliotheek Beuningen is daarvoor een stand ingericht met gratis bloemzaadjes en informatie. Elke dag delen we op facebook @Dijkmagazijn praktische tips waardoor je samen aan de slag kan gaan om je omgeving een stukje groener te maken. Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar biedt ook veel voordelen.

Het is een misverstand dat een betegelde tuin onderhoudsvriendelijker is: doordat regenwater minder goed kan weglopen in een betegelde tuin, ontstaat er groene aanslag op de tegels. In een groene tuin heb je dus minder schrobwerk en in een natuurlijk ingerichte tuin, laat je de natuur het werk voor je doen. Een groene tuin maak je onderhoudsvriendelijk door hem slim in te richten. Bedek kale stukken grond bijvoorbeeld met bodembedekkers om onkruid te voorkomen. Heb je niet zulke groene vingers? Kies dan voor inheemse planten die van nature in Nederland voorkomen, deze hebben minder onderhoud nodig.

Met een groene tuin of groen balkon verwelkom je vogels, insecten en andere dieren. Deze helpen je tuin gezond en vrij van plagen te houden. Bijen helpen bijvoorbeeld bij de bestuiving van planten, vogels zijn dol op slakken en lieveheersbeestjes eten graag bladluis.

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien, meer neerslag, en langere perioden van droogte en hitte. Een groene tuin is beter voorbereid op deze gevolgen van klimaatverandering dan een betegelde tuin. Het regenwater kan goed weglopen in de grond en een groene tuin zorgt voor verkoeling in de zomer.

Cookieinstellingen