Ingezonden: Verkeersoverlast Centrum Beuningen – Op zoek naar Oplossingen!

Foto: google streetview

De toenemende overlast door gemotoriseerd verkeer in het centrum van Beuningen blijft een punt van zorg voor inwoners, ondernemers en lokale autoriteiten. Ondanks eerdere inspanningen om het probleem aan te pakken, zijn er nog steeds geen merkbare veranderingen opgetreden.

Het artikel “Ingezonden brief: scooteroverlast in centrum Beuningen” dat op 14 juni 2017 werd gepubliceerd, schetste de uitdagingen waarmee ons dorpscentrum wordt geconfronteerd als gevolg van een toename van scooteroverlast en de gevolgen daarvan voor de leefbaarheid en veiligheid van onze omgeving. Helaas lijkt er sindsdien weinig vooruitgang te zijn geboekt, en dit baart ons grote zorgen.

Een specifiek punt dat onze aandacht trekt, is de aanhoudende aanwezigheid van koeriersdiensten (busjes) na 11:00 uur in het centrum van Beuningen, terwijl dit niet is toegestaan volgens de geldende regels en voorschriften. Dit gedrag heeft een negatieve impact op de verkeersveiligheid en het milieu en ondermijnt onze inspanningen om het karakter van ons geliefde dorpscentrum te behouden.

Een ander aspect dat de situatie verergert, is het regelmatig niet omhoog staan van de paaltjes die bedoeld zijn om de toegang van gemotoriseerd verkeer na 11:00 uur te beperken. Dit gebrek aan handhaving biedt koeriersdiensten en andere automobilisten de mogelijkheid om zonder belemmering door het centrum te rijden, zelfs na de toegestane uren, wat de overlast nog verder verergert.

Om onze leefomgeving te beschermen en de verkeersoverlast in ons centrum te verminderen, roepen we de lokale autoriteiten en betrokken partijen op om hun inspanningen opnieuw te intensiveren en effectieve maatregelen te nemen. Het naleven van de verkeersregels en het handhaven van de beperkingen voor koeriersdiensten na 11:00 uur zijn essentiële stappen die moeten worden genomen om onze leefbaarheid te herstellen.

Als inwoners van Beuningen moedigen we elkaar aan om meldingen te maken van overtredingen en ongeautoriseerde toegang van gemotoriseerd verkeer in het centrum. Het gezamenlijke engagement van onze gemeenschap en lokale overheid zal een cruciale rol spelen bij het vinden van duurzame oplossingen om de overlast aan te pakken in Beuningen.

Laten we samenwerken en ons inzetten voor een aantrekkelijk en veilig dorpscentrum waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Cookieinstellingen