Waterschap Rivierenland Start Zeswekelijkse Maaiwerkzaamheden in Gemeente ter Voorkoming van Wateroverlast

Foto: Waterschap rivierenland

Vanaf maandag 21 augustus zet Waterschap Rivierenland zijn maaiactiviteiten voort in de gemeente, gericht op het onderhoud van vijvers en sloten. Deze inspanningen, die naar verwachting zes weken in beslag zullen nemen, dragen bij aan het voorkomen van dichtgroeiende waterwegen en mogelijke wateroverlast. Eigenaren van boten, waterpompen en -slangen worden aangemoedigd om deze tijdelijk uit het water te verwijderen om beschadiging te voorkomen.

Het maaien van vijvers en sloten vormt een cruciaal onderdeel van het beheer van waterwegen. Door het maaien kunnen ongewenste plantengroei en andere verstoppingen worden verwijderd, waardoor de doorstroom van water wordt bevorderd en de kans op overstromingen wordt verkleind. Het Waterschap Rivierenland benadrukt echter dat niet alle vijvers en sloten onder hun beheer vallen. Sommige waterpartijen worden onderhouden door de gemeente of inwoners, en daarom zal het waterschap daar geen maaiwerkzaamheden uitvoeren.

Het maaisel dat wordt verzameld tijdens de werkzaamheden zal gedurende minimaal 48 uur aan de kant worden gelaten. Deze periode stelt het maaisel in staat om te drogen en biedt waterdieren de gelegenheid om terug te keren naar het water. Pas na deze periode zal het Waterschap Rivierenland het maaisel verwijderen en opruimen.

Indien er vragen of zorgen zijn met betrekking tot de maaiwerkzaamheden, moedigt het waterschap inwoners aan om contact op te nemen. Het klantenserviceteam van Waterschap Rivierenland is beschikbaar op weekdagen van 8.00 tot 17.00 uur en kan worden bereikt via telefoonnummer 0344 – 64 90 90. Het waterschap staat open voor het verstrekken van informatie en het adresseren van eventuele bezorgdheden met betrekking tot de maaiactiviteiten.

De gemeenschap wordt aangespoord om medewerking te verlenen aan deze belangrijke inspanningen om de waterwegen in optimale staat te houden en de potentiële gevolgen van wateroverlast te minimaliseren.

 

Cookieinstellingen