Vrachtwagen kantelt na kop-staart botsing op A73 bij Beuningen

Foto: Persbureau Heitink

Beuningen, 6 september 2023 – Op dinsdagavond 5 september rond 23:45 uur heeft zich op de A73 bij Beuningen een opmerkelijk ongeval voorgedaan, waarbij een vrachtwagen kantelde na een kop-staart botsing met een andere vrachtwagen. Het incident vond plaats in de richting van Nijmegen en leidde tot enige verkeershinder.

Twee vrachtwagens waren betrokken bij het ongeval, waarvan er een de achterzijde van de andere raakte om nog onbekende redenen. Hierdoor verloor de bestuurder van de kleinere vrachtwagen de controle over het stuur en belandde op zijn zij, gleed over de vluchtstrook en kwam uiteindelijk tot stilstand in de berm. Duidelijke krassporen op de vluchtstrook getuigen van de ernst van het incident.

Gelukkig raakte geen van de bestuurders gewond. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de gekantelde vrachtwagen weer op zijn wielen te zetten en af te slepen. De andere vrachtwagen kon niet verder rijden vanwege schade aan de koplamp en het voorruit als gevolg van het ongeval.

Tijdens de bergingswerkzaamheden sloot Rijkswaterstaat één rijstrook voor ongeveer 1,5 uur af, wat leidde tot enige vertraging voor het verkeer op de A73. De exacte oorzaak van de kop-staart botsing wordt nog onderzocht door de autoriteiten.

Cookieinstellingen