Open Boerderijdagen 2024: boeren in Gelderland laten zien hoe zij bijdragen aan een betere morgen

Foto: Campina

De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek, waaronder de melkveehouderij van P. Claassen in Beuningen, Gelderland. Tijdens deze bijzondere gelegenheden kunnen jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren en ontdekken waar zuivel vandaan komt.

Op de Open Boerderijdagen kunnen bezoekers van alles doen en leren, van melkpak bowlen tot het maken van een puzzel met zonnepanelen. Ook kunnen ze meedoen aan activiteiten zoals een ‘melkweg race’ en zich laten schminken, of genieten van een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst ontvangen kinderen een Campina Doeboek vol leuke weetjes en spelletjes, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen.

Tijdens deze dagen staat de boodschap van ‘een betere morgen’ centraal. Melkveehouders tonen niet alleen waar zuivelproducten vandaan komen, maar laten ook zien hoe zij bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo zijn veel Campina-boeren actief als energieboer, waarbij ze groene energie opwekken met behulp van windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze duurzame energie wordt vervolgens gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten.

Iedereen is van harte welkom op de Campina Open Boerderijdagen, waar toegang gratis is en waar bezoekers kunnen genieten van een dag vol plezier en educatie, zoals die bij P. Claassen melkveehouderij in Beuningen op 10 mei. Het adres van de melkveehouderij is Hosterdstraat 2A, 6641 KB Beuningen.

Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

 

Cookieinstellingen