Open dag in de Waalgaard in Weurt

Foto: Levien Lockefeer

Groeien er asperges in een voedselbos? Kunnen we vijgen en kaki vruchten telen in Nederland? En plukken jullie sla van de bomen? Deze vragen en meer kun je komende zaterdag 20 april beantwoord krijgen tijdens de open dag op de Waalgaard in Weurt. Bezoekers zijn welkom om de drie jaar oude voedselbosgaard te komen bekijken en aan te sluiten bij een rondleiding of neer te strijken op een van de zitjes.

Veel bomen staan momenteel vol bloesem en de sfeer in de voedselbosgaard de Waalgaard is gemoedelijk. De telers leiden mensen rond door de moestuin, de kwekerij en de voedselbosgaard en waar het kan, worden er blaadjes of bloempjes uitgedeeld om te proeven.

De moestuin draait nu voor het derde seizoen en de oogstgenoten laden wekelijkse hun tas vol met de lekkerste eenjarige groenten en kruiden. Dit jaar kunnen oogstgenoten ook een (bescheiden) deel van het (klein)fruit mee naar huis nemen. Ze kunnen proeven van onbekende soorten als olijfwilgbes, duindoornbes en sezuanpeper. Maar ook appels, peren, pruimen en abrikozen groeien in de Waalgaard. We hopen te kunnen laten proeven van de uiensoepboom en later in het seizoen weer volop van de mispels.

De Waalgaard is een plek vol verrassingen en de tuinders laten graag zien hoe ver de ontwikkeling van deze voedselbosgaard gevorderd is.

Open dag Voedselbosgaard de Waalgaard, Scharsestraat 8 in Weurt. Meer informatie: www.waalgaard.nl

Cookieinstellingen