Zomeravondconcert op het Julianaplein: Muziekvereniging Kunst & Volharding viert 90-jarig jubileum

jun 27 , 8:21 Nieuws
448598330 1065075595121131 899485900050875307 n
Op vrijdagavond 28 juni klinkt er muziek op het Julianaplein in Beuningen! Het seizoen vol repetities en optredens wordt afgesloten met een Zomeravondconcert waarbij alle muzikanten van zich laten horen.
Kunst & Volharding bestaat dit jaar 90 jaar en nog altijd maken jong en oud samen muziek, ieder op zijn of haar eigen niveau. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in muzieklessen en muziekprojecten. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van diverse leerorkesten en slagwerkgroepen voor jeugd en volwassenen. Met inmiddels zeven orkesten c.q. slagwerkgroepen timmert de vereniging goed aan de weg. Tijdens het Zomeravondconcert spelen, net als vorig jaar, het leerlingorkest voor jeugd, de jeugdslagwerkgroep en het Groot Leerorkest (voor volwassenen). Ook het vertrouwde fanfareorkest en de slagwerkgroep brengen een aantal nummers ten gehore.
Dit jaar is er speciale aandacht voor de tweede editie van het Nieuw Talent Orkest en voor de primeur van de Nieuw Talent Slagwerkgroep. Deze twee muziekprojecten zijn in april gestart en boden volwassenen de kans om in 10 weken tijd een muziekinstrument te leren spelen. Een zeer succesvol project; u zult versteld staan van de nummers die zij deze avond al aan u kunnen laten horen!
Het Julianaplein wordt op 28 juni gezellig aangekleed, de horeca en winkels zijn open en met een zeer afwisselend muzikaal programma belooft het een sfeervolle zomeravond te worden. Vanaf 19:00 uur komen alle orkesten en slagwerkgroepen afzonderlijk aan de beurt en spelen zij ook in allerlei combinaties als gehele vereniging samen.
Neem een stoel op het terras of neem er zelf een mee en laat u verrassen door het oude en nieuwe talent van de muzikanten van Muziekvereniging Kunst & Volharding en vooral ook door het plezier dat zij ervaren door samen muziek te maken.
Bij slecht weer wordt er mogelijk overdekt gespeeld of het concert geannuleerd. Via de website/socials wordt dit gecommuniceerd.