Marjolein Buis weer in een finale

Foto:

BEUNINGEN, 31 oktober 2011 – Van woensdag tot en met zondag heeft Marjolein Buis met succes deelgenomen aan het Nothingham Indoor rolstoel tennistoernooi. In verband met haar voorbereidingen voor de Paralympics deed ze alleen mee in het enkelspel. Daarin won ze in de eerste ronde van de Française Pauline Helouin met 6-0 en 6-2. In de kwartfinale kwam ze uit tegen de Zuid-Afrikaanse Khothatso Montjane. Na een achterstand van 3-1 in de eerste set wist Buis de partij toch te winnen met 6-3 6-3.De halve finale was een lange moeizame partij tegen de Duitse Katharina Krüger. Nadat Krüger de eerste set met 7-6 had gewonnen en Buis de tweede met 6-2, wist Buis de derde set met 7-5 in haar voordeel te beslissen, waarmee ze de finale behaalde.De finale tegen Sabine Ellerbrock was van hoog niveau en werd uiteindelijk met 6-4 6-3 door Ellerbrock gewonnen.Ondanks haar nederlaag in de finale kijkt Buis terug op een zeer geslaagd toernooi waarin ze haar vorm heeft weten vast te houden en weer de nodige ervaring heeft opgedaan op haar weg naar Londen 2012.

BEUNINGEN, 31 oktober 2011 – Van woensdag tot en met zondag heeft Marjolein Buis met succes deelgenomen aan het Nothingham Indoor rolstoel tennistoernooi.

In verband met haar voorbereidingen voor de Paralympics deed ze alleen mee in het enkelspel. Daarin won ze in de eerste ronde van de Française Pauline Helouin met 6-0 en 6-2.

In de kwartfinale kwam ze uit tegen de Zuid-Afrikaanse Khothatso Montjane. Na een achterstand van 3-1 in de eerste set wist Buis de partij toch te winnen met 6-3 6-3.

De halve finale was een lange moeizame partij tegen de Duitse Katharina Krüger. Nadat Krüger de eerste set met 7-6 had gewonnen en Buis de tweede met 6-2, wist Buis de derde set met 7-5 in haar voordeel te beslissen, waarmee ze de finale behaalde.

De finale tegen Sabine Ellerbrock was van hoog niveau en werd uiteindelijk met 6-4 6-3 door Ellerbrock gewonnen.

Ondanks haar nederlaag in de finale kijkt Buis terug op een zeer geslaagd toernooi waarin ze haar vorm heeft weten vast te houden en weer de nodige ervaring heeft opgedaan op haar weg naar Londen 2012.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen