Beuningse Boys 1 boekt overtuigende zege

BEUNINGEN, 4 maart 2012 – Nadat vorige week met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen hekkensluiter Overasseltse Boys moesten De Boys nu naar Groesbeek om daar tegen de plaatselijke Boys te spelen. Beuningen startte met een wijziging in de opstelling ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Harm van Bon werd vervangen door Guus Gelsing.De eerste 20 minuten van de wedstrijd verlopen saai. Het spel kabbelt rustig voort en valt er niks te beleven. Na die bloedeloze 20 minuten is het Groesbeekse Boys dat zowaar gevaarlijk dreigt te worden. Maar de alerte Beuningse keeper Stephan Trepels plukt de bal van de schoen van de Groesbeekse spits af. Hierna is Beuningen dicht bij een treffer als Max Gerdsen goed voorgeeft en Guus Gelsing de bal op doel kopt. Helaas verdwijnt de inzet net naast de verkeerde kant van de paal. Toch komt Beuningen op een 0-1 voorsprong als Bram Veldkamp een indirecte vrije trap door de geel zwarte muur in het doel weet te krijgen. Vlak voor rust trekt Groesbeekse Boys de stand echter weer verdient gelijk als de spits met een omhaal de bal in de kruising deponeert.Na de rust is de wedstrijd aantrekkelijker en zoeken beide teams naar een voorsprong. De eerste kans is voor Beuningen als Danny Kosman de bal uit een corner goed op doel kopt. Deze wordt helaas net voor de lijn weggehaald. Wat later is het opnieuw Stephan Trepels die opnieuw goed optreed in een gevaarlijke situatie. Beuningen lijkt niet geschrokken en gaat weer verder vol op de aanval en komt ook op een 1-2 voorsprong als Mark Bakker een terugkomende bal van de lat het doel binnen kopt. Groesbeekse Boys gaat meer en meer aanvallen en laat achterin ruimte vallen waarvan Beuningse Boys weet te profiteren als Danny Kosman met een bekeken schuiver de 1-3 op het scorebord brengt. In de blessuretijd van de wedstrijd pikt ook Glenn Muller zijn doelpuntje mee en brengt met een mooi stiftje de eindstand op 1-4.Zo boekt Beuningse Boys dus een overtuigende 1-4 zege en kan het met vertrouwen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Opnieuw wordt er dan gespeeld tegen De Boys. Ditmaal ontvangt Beuningen Arnhemse Boys op het eigen Sportpark De Ooigraaf. De aftrap is zoals altijd om 14.30 uur.Tekst/Foto’s: Niels/Paul Eggenhuizen

BEUNINGEN, 4 maart 2012 – Nadat vorige week met 1-1 gelijkgespeeld werd tegen hekkensluiter Overasseltse Boys moesten De Boys nu naar Groesbeek om daar tegen de plaatselijke Boys te spelen.

Beuningen startte met een wijziging in de opstelling ten opzichte van vorige week. De geblesseerde Harm van Bon werd vervangen door Guus Gelsing.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd verlopen saai. Het spel kabbelt rustig voort en valt er niks te beleven. Na die bloedeloze 20 minuten is het Groesbeekse Boys dat zowaar gevaarlijk dreigt te worden. Maar de alerte Beuningse keeper Stephan Trepels plukt de bal van de schoen van de Groesbeekse spits af. Hierna is Beuningen dicht bij een treffer als Max Gerdsen goed voorgeeft en Guus Gelsing de bal op doel kopt.

Helaas verdwijnt de inzet net naast de verkeerde kant van de paal. Toch komt Beuningen op een 0-1 voorsprong als Bram Veldkamp een indirecte vrije trap door de geel zwarte muur in het doel weet te krijgen. Vlak voor rust trekt Groesbeekse Boys de stand echter weer verdient gelijk als de spits met een omhaal de bal in de kruising deponeert.

Na de rust is de wedstrijd aantrekkelijker en zoeken beide teams naar een voorsprong. De eerste kans is voor Beuningen als Danny Kosman de bal uit een corner goed op doel kopt. Deze wordt helaas net voor de lijn weggehaald. Wat later is het opnieuw Stephan Trepels die opnieuw goed optreed in een gevaarlijke situatie. Beuningen lijkt niet geschrokken en gaat weer verder vol op de aanval en komt ook op een 1-2 voorsprong als Mark Bakker een terugkomende bal van de lat het doel binnen kopt.

Groesbeekse Boys gaat meer en meer aanvallen en laat achterin ruimte vallen waarvan Beuningse Boys weet te profiteren als Danny Kosman met een bekeken schuiver de 1-3 op het scorebord brengt. In de blessuretijd van de wedstrijd pikt ook Glenn Muller zijn doelpuntje mee en brengt met een mooi stiftje de eindstand op 1-4.

Zo boekt Beuningse Boys dus een overtuigende 1-4 zege en kan het met vertrouwen vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Opnieuw wordt er dan gespeeld tegen De Boys. Ditmaal ontvangt Beuningen Arnhemse Boys op het eigen Sportpark De Ooigraaf. De aftrap is zoals altijd om 14.30 uur.

Tekst/Foto’s: Niels/Paul Eggenhuizen