Bezoek uit Indonesië aan Dijkmagazijn

Foto:

Een privéreis die William van de Akker, beroepskracht Dijkmagazijn en Guido Bakema (onder meer vrijwilliger bij Dijkmagazijn) in juni 2013 maakten naar de Toba-regio in Noord-Sumatra heeft een leuk vervolg: twee medewerksters (Elida Siahaan en Melva Hutagalung) van het Institute of Technologi Del zijn van 1 t/m 19 mei 2014 in Nederland. Aan dit bezoek is ook een officiële taak weggelegd voor het Dijkmagazijn in de vorm van een driedaagse ’training’ (excursie, veldlessen etc.)Woensdag 7 mei werden Elida en Melva welkom geheten bij het Dijkmagazijn en donderdag 8 mei zijn zij officieel ontvangen door burgemeester Carol van Eert op het gemeentehuis in  Beuningen.

Dankzij onder meer deze dames genoten William en Guido tijdens hun verblijf in het IT Del, van een overdonderende gastvrijheid. Melva is directiesecretaresse aan het Institute of Technology Del (TI Del) en organiseerde voor William en Guido (natuur)excursies in de prachtige Toba regio in Noord-Sumatra. Elida is staflid bij TI Del en begeleidde William en Guido op deze excursies.

Beide dames zijn ook vrijwilliger in een (door Elida geïnitieerde) zaterdagschool voor kinderen (6 tot 12 jaar) in de arme kampong gelegen naast TI Del. De kinderen krijgen zaterdags vakken zoals rekenen, handenarbeid, natuureducatie, etc.

Melva en Elida zijn uitgenodigd voor een vakantie bezoek aan Nederland, maar het is voor hen ook studiereis waarbij zij kennismaken met het werk van en een ‘cursus’ volgen bij Het Dijkmagazijn.

Op de vraag naar hun indruk van Nederland zeiden zij dat Nederland zo’n ‘groen en schoon land’ is. Ook was hun opgevallen dat de huizen van die grote ramen hebben, waardoor je makkelijk naar binnen kijkt. De losse en makkelijke wijze van omgang van de Nederlanders vonden ze erg bijzonder.

Foto boven: Burgemeester Carol van Eert (midden) spreekt met Elida (2de van links) en Melva  (2de van rechts) over het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving in zowel Nederland als in Indonesië.

Foto onder: Burgemeester Carol van Eert geeft Elida Siahaan (links) en Melva Hutagalung (midden) ter herinnering aan hun bezoek een fotoboek van Beuningen en krijgt van hun echte Kopi Loewak.
bezoek-dijkmagazijn-1-1240

Cookieinstellingen