Maas en Waals Museum 1939 – 1945 sluit, na 18 jaar, (tijdelijk) haar deuren

Foto:

WINSSEN, 7 april, 2011 – Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 uit Winssen sluit na 18 jaar op 1 juli a.s. haar deuren.De reden voor deze sluiting ligt in het feit dat het museum uit haar jasje is gegroeid en daardoor nu is ondergebracht in een te krappe ruimte.Pogingen om naar elders te verhuizen hebben tot op heden nog niets opgeleverd. Ook het feit dat Puk en Muk tweedehands kindermerkkleding, dat op hetzelfde adres gevestigd is, per 1 augustus gaat uitbreiden, en daarvoor de huidige museumruimte in gebruik gaat nemen, is voor het museum een reden om naar een andere ruimte uit te zien.Het museum heeft bij alle gemeenten in Maas en Waal een ver- zoek ingediend voor een geschikte ruimte. Helaas heeft dit tot op heden nog niets opgeleverd.Het museum begrijpt dat in het huidige economische klimaat het voor de gemeenten erg moeilijk is om voor cultuurhistorische doeleinden geld vrij te maken maar betreurt dat zij na zoveel jaar haar expositie moet gaan sluiten.Het museum wordt niet opgeheven, het archief en bibliotheek zullen, na een opknapbeurt, vanaf het najaar 2011 weer geopend zijn, het overige materiaal zal tijdelijk worden opgeslagen tot er een geschikte expositieruimte/locatie gevonden is.In de afgelopen 18 jaar bezochten ruim 35.000 mensen het mu- seum en kreeg het museum talloze donaties vanuit binnen en bui- tenland. Daarom vindt het museum dat ze bewezen heeft te voorzien in een behoefte en dus op zoek zal blijven gaan naar een geschikte locatie.Buiten de mogelijkheid om het archief en bibliotheek vanaf dit najaar te raadplegen, blijft het voor scholen en andere groepen mogelijk om gastlessen/presentaties aan te vragen bij het museum. Ook kan men de website gewoon blijven bezoeken en zullen daar alle laatste nieuwsfeiten te zien zijn.Het museum heeft er goede hoop op dat er uiteindelijk een geschikte locatie wordt gevonden en staat open voor suggesties vanuit de bevolking en gemeenten in Maas en Waal.Tot slot wil het museum alle bezoekers en donateurs van de afgelopen 18 jaar bedanken en hoopt hen snel weer te mogen begroeten op een nieuwe locatie.In de uitzending (16-8-2010) van ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland is in 3 minuutjes een impressie van het museum te zien. (Vanaf 18 min.)

WINSSEN, 7 april, 2011 – Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 uit Winssen sluit na 18 jaar op 1 juli a.s. haar deuren.

De reden voor deze sluiting ligt in het feit dat het museum uit haar jasje is gegroeid en daardoor nu is ondergebracht in een te krappe ruimte.

Pogingen om naar elders te verhuizen hebben tot op heden nog niets opgeleverd. Ook het feit dat Puk en Muk tweedehands kindermerkkleding, dat op hetzelfde adres gevestigd is, per 1 augustus gaat uitbreiden, en daarvoor de huidige museumruimte in gebruik gaat nemen, is voor het museum een reden om naar een andere ruimte uit te zien.

Het museum heeft bij alle gemeenten in Maas en Waal een ver- zoek ingediend voor een geschikte ruimte. Helaas heeft dit tot op heden nog niets opgeleverd.

Het museum begrijpt dat in het huidige economische klimaat het voor de gemeenten erg moeilijk is om voor cultuurhistorische doeleinden geld vrij te maken maar betreurt dat zij na zoveel jaar haar expositie moet gaan sluiten.
Het museum wordt niet opgeheven, het archief en bibliotheek zullen, na een opknapbeurt, vanaf het najaar 2011 weer geopend zijn, het overige materiaal zal tijdelijk worden opgeslagen tot er een geschikte expositieruimte/locatie gevonden is.

In de afgelopen 18 jaar bezochten ruim 35.000 mensen het mu- seum en kreeg het museum talloze donaties vanuit binnen en bui- tenland. Daarom vindt het museum dat ze bewezen heeft te voorzien in een behoefte en dus op zoek zal blijven gaan naar een geschikte locatie.
Buiten de mogelijkheid om het archief en bibliotheek vanaf dit najaar te raadplegen, blijft het voor scholen en andere groepen mogelijk om gastlessen/presentaties aan te vragen bij het museum. Ook kan men de website gewoon blijven bezoeken en zullen daar alle laatste nieuwsfeiten te zien zijn.

Het museum heeft er goede hoop op dat er uiteindelijk een geschikte locatie wordt gevonden en staat open voor suggesties vanuit de bevolking en gemeenten in Maas en Waal.
Tot slot wil het museum alle bezoekers en donateurs van de afgelopen 18 jaar bedanken en hoopt hen snel weer te mogen begroeten op een nieuwe locatie.

In de uitzending (16-8-2010) van ‘Zomer in Gelderland’ van Omroep Gelderland is in 3 minuutjes een impressie van het museum te zien. (Vanaf 18 min.)

 

 

Cookieinstellingen