De Gemeenschap en Standvast Wonen willen fuseren

Foto: standvast

Samen met De Gemeenschap onderzoekt Standvast Wonen de meerwaarde van een fusie. Daarvoor ondertekenden de directeur-bestuurders samen met de voorzitters van beide raden van toezicht een intentieovereenkomst. Als het onderzoek tot positieve resultaten leidt, willen de corporaties begin 2019 fuseren.

Het haalbaarheidsonderzoek van de komende maanden maakt duidelijk wat de concrete meerwaarde van een fusie is. En wat deze vorm van samenwerking oplevert voor in ieder geval de belangen van huurders en woningzoekenden, volkshuisvestelijke taken, financiën en organisatie. Ook onderzoeken de corporaties de scenario’s intensief samenwerken en zelfstandig blijven.

Belangen van huurders en woningzoekenden staan voorop

“Dat is nu al zo maar ook straks na een eventuele fusie”, zegt Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van De Gemeenschap. “We blijven ons inzetten voor betaalbare woningen en een goede dienstverlening. Via een fusie kunnen we daarin misschien nog meer betekenen omdat we onze kennis, mensen en geld bundelen en efficiënter inzetten.”

Samen sterker in de regio Nijmegen

“We werken als corporaties al een tijd samen in projecten en ervaren dat als positief”, vertelt Esther Lamers, directeur-bestuurder van Standvast Wonen. “We verwachten dat een fusie dat versterkt. Daarnaast zien we veel kansen om onze huidige en toekomstige ambities samen beter te kunnen realiseren. Zowel voor de stad Nijmegen als voor de dorpen in de gemeenten Beuningen en Druten.”

Cookieinstellingen