Ga ik fluitend naar mijn werk?

Foto:

Er is veel onderzoek dat uitwijst dat mensen het gelukkigst zijn als ze werk doen dat helemaal past bij hun drijfveren en krachten. Werk dat je leuk vindt en waar je goed in bent. En onderzoek laat bovendien zien dat die mensen vaak gezonder zijn en minder last hebben van stress. Dat is heel erg mooi, maar dan moet je wel weten wat je drijfveren en je krachten zijn.Uiteraard zijn er veel instanties waar je terecht kunt voor psychologische testen en loopbaan coaching, maar je kunt ook zelf al wat doen. Dit is altijd een goede vraag die je jezelf kunt stellen om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn: Stel dat je met pensioen gaat en jouw collega’s geven een afscheidsspeech. Wat zou je dan willen dat je collega’s over jou zeggen?

Een goede manier om achter je krachten te komen is om goede bekenden een top 5 hiervan te laten maken. Grote kans dat je vaak dezelfde antwoorden krijgt. Zo krijg je inzicht in jezelf.

Maar de hamvraag die je jezelf moet stellen is deze: Ga ik fluitend naar mijn werk? Is het antwoord ‘ja’, dan ben je goed bezig. Is het antwoord ‘nee’ dan is het tijd om in actie te komen. Want fluitend naar het werk gaan betekent dat je het langer zult volhouden en energie meebrengt die voor je werkgever heel erg waardevol is. En ook voor jezelf.

Lees op duurzameinzetbaarheid.nl nog meer over het ontdekken van je krachten je mogelijkheden. En leer ook van de ervaringen van anderen.

Bekijk onderstaande trailer en lees daaronder nog een kleine toelichting over de website.

Heeft de trailer je nieuwsgierigheid gewekt?
Kijk dan op de website naar zes korte testen. Kijk hoe Sabrina, Martin, Zhang, Natasja, Thea en Chiel reageerden. Beantwoord daarna bij (1) Kansen benutten, (2) Jezelf ontwikkelen en (3) Ontdek je mogelijkheden, telkens 8 korte vragen en krijg direct de uitslag hoe jij hierin staat. Als je bij elk van de drie onderwerpen ook even naar beneden scrolt, dan is er ook bij elk een filmpje te zien. Aan het eind van ieder filmpje wordt gewezen naar tips die je kunt lezen als je nog verder naar beneden scrolt.

robojob-experiment

Deze website is een must als je op zoek bent naar werk of bij je huidige werkgever verder wilt komen! Stop er een half uurtje in en je bent gegarandeerd een stuk wijzer.
Ook voor werkgevers veel informatie: duurzameinzetbaarheid.nl

Campagne Duurzame Inzetbaarheid
De komende jaren verandert de arbeidsmarkt. De beroepsbevolking vergrijst en werknemers moeten langer doorwerken. Nederland zal dus meer moeten doen om mensen fit te houden voor het werk. Minister Asscher wil met de campagne Duurzame Inzetbaarheid werkgevers en werknemers stimuleren om meer te investeren in hun duurzame inzetbaarheid. Dit is een gedeelte verantwoordelijkheid, maar ook een gedeeld belang. Werkgevers die investeren in bijvoorbeeld de gezondheid of de opleiding van werknemers verdienen hun investering snel terug. Werknemers kunnen zelf veel doen om duurzaam inzetbaar te blijven. Leef gezond, ontwikkel jezelf, pak kansen en ga met je werkgever in gesprek over hoe je je werk gemotiveerd en gezond kunt blijven doen. Kijk ook op www.duurzameinzetbaarheid.nl voor meer informatie over de campagne.

Cookieinstellingen