Sporthal, zwembad en dorpshuis op Asdonckplein

BEUNINGEN, 13 mei 2011 – Het college van B&W van de gemeente Beuningen komt met het voorstelom één comlex bestaande uit een sporthal, zwembad en dorpshuisop het terrein van de Asdonck te realiseren.Op 12 april heeft de gemeenteraad de tweede fase van het accommoda- tieonderzoek vastgesteld. In de eindnotitie die in de raadsvergadering van 14 juni behandeld gaat worden zijn door het college een aantal opties uitgewerkt.

BEUNINGEN, 13 mei 2011 – Het college van B&W van de gemeente Beuningen komt met het voorstel
om één comlex bestaande uit een sporthal, zwembad en dorpshuis
op het terrein van de Asdonck te realiseren.

Op 12 april heeft de gemeenteraad de tweede fase van het accommoda- tieonderzoek vastgesteld. In de eindnotitie die in de raadsvergadering van 14 juni behandeld gaat worden zijn door het college een aantal opties uitgewerkt.

  • Behouden en renoveren van bestaande voorzieningen niet rendabel;
  • Bouw daarom één complex bestaande uit een sporthal, zwembad en dorpshuis;
  • Vanwege aantrekkingskracht van verkeer dit niet op de Hutgraaf te realiseren;
  • De Hutgraaf voor woningbouw gebruiken;
  • Realiseer het complex op het terrein van de Asdonck
  • Onderzoek of marktpartijen dit willen realiseren
  • Asdonck qua bereikbaarheid en uitstraling interessanter voor marktpartijen

In de eindnotitie staat dat handhaving of renoveren van de bestaande stand-alonevoorzieningen op de langere termijn geen inverdieneffecten heeft. Ook uit het oogpunt van exploitatielasten ziet het college hier geen meerwaarde in. Om die redenen zeggen zij gezocht te hebben naar oplossingen die hetzij direct, hetzij op termijn een synergie opleveren.

Naar aanleiding van het bovenstaande gaat het college aan de raad vragen om ruimte te krijgen om onderhandelingen te openen met een of meer marktpartijen over de realisatie van een complex, in ieder geval bestaande uit sporthal, zwembad en dorpshuis, op de locatie Asdonck. Een marktpartij heeft de mogelijkheid om voor eigen rekening aanvullende voorzieningen (squash, fitness, horecafunctie, verblijfsrecreatie) te realiseren om daarmee de exploitatie een bredere basis te geven.

De benodigde investering voor de realisering van een cluster met sporthal, zwembad en dorpshuis wordt geschat op circa € 12,2 miljoen (excl. btw en incl. grondkosten). Het college wil alles in het werk stellen om voor de begrotingsvergadering van november 2011 uitsluitsel te geven over de onderhandeling met marktpartijen.

Asdonckplein gezien vanaf de rotonde bij de Vrijboom
cfoad7spyh9m9sf2hdbmjkd4g

Asdonckplein gezien vanaf de kerk aan de Dorpssingel
hgo3u6zqtbl60bslpdsn1ixb6

Gerelateerd(e) bericht(en)
17-03-2011 Tweede fase accommodatieonderzoek
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen