Ministerraad stemt in met proef Begeleid Rijden 2toDrive

LANDELIJK, 7 juni 2011 – De ministerraad heeft woensdag 1 juni ingestemd met de plannen voor de proef Begeleid Rijden (2toDrive) van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Dat betekent dat het wetsvoorstel door de Tweede Kamer behandeld kan worden.In het experiment 2toDrive mogen jongeren vanaf 16 jaar hun theorie-examen doen, vanaf 16,5 jaar praktijkles volgen bij de rijschool en vanaf 17 het CBR-praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende al autorijden onder begeleiding.Invoering 2toDriveDe invoering van de proef Begeleid Rijden staat gepland in november dit jaar. Maar alleen als de Tweede Kamer het voorstel nog voor het zomerreces goedkeurt. Dat betekent dat geen Tweede Kamerlid erover in debat wil en er geen schriftelijke vragen aan de minister gesteld worden.Het CBR stelt aparte capaciteit beschikbaar voor het afnemen van examens van 17-jarigen; 750 per week. Daarmee kunnen maximaal 39.000 jongeren het eerste jaar meedoen aan de proef. Die capaciteit zou ruim voldoende moeten zijn. Uit ervaringen in Duitsland blijkt dat 10% meedoet; dat betekent zo’n 20.000 jongeren het eerste jaar.

LANDELIJK, 7 juni 2011 – De ministerraad heeft woensdag 1 juni ingestemd met de plannen voor de proef Begeleid Rijden (2toDrive) van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Dat betekent dat het wetsvoorstel door de Tweede Kamer behandeld kan worden.

In het experiment 2toDrive mogen jongeren vanaf 16 jaar hun theorie-examen doen, vanaf 16,5 jaar praktijkles volgen bij de rijschool en vanaf 17 het CBR-praktijkexamen afleggen. Slagen ze, dan mogen ze vanaf hun zeventiende al autorijden onder begeleiding.

Invoering 2toDrive
De invoering van de proef Begeleid Rijden staat gepland in november dit jaar. Maar alleen als de Tweede Kamer het voorstel nog voor het zomerreces goedkeurt. Dat betekent dat geen Tweede Kamerlid erover in debat wil en er geen schriftelijke vragen aan de minister gesteld worden.

Het CBR stelt aparte capaciteit beschikbaar voor het afnemen van examens van 17-jarigen; 750 per week. Daarmee kunnen maximaal 39.000 jongeren het eerste jaar meedoen aan de proef. Die capaciteit zou ruim voldoende moeten zijn. Uit ervaringen in Duitsland blijkt dat 10% meedoet; dat betekent zo’n 20.000 jongeren het eerste jaar.

 

Advertentie

Bron: www.verkeerspro.nl

 

Cookieinstellingen