Miami Vice wint mixed-avond bij Azzurra Sauna

Met 51 goed beantwoordde vragen hield team ‘Miami Vice’ twee punten voorsprong op ‘Team Ted’ en wist daarmee de prijs van de Beuningse Pubkwis te pakken.Groot was de hilariteit toen bekend werd wat deze groep van stoere mannen gewonnen had. Zij mogen op een woensdag of de laatste zaterdag van de maand naar Mannensauna Azzurra in Beuningen.

“Ik probeer iedere maand weer een leuke prijs te regelen voor de deelnemers van de pubkwis”,  vertelt Monique Langedijk van Café de Zaak. “Zo was ik laatst in gesprek met de eigenaar van Azzurra en die vertelde dat ze ook gemengde avonden hebben. Omdat we een team mannen hebben die heel vaak winnen vonden we het wel leuk om dit een keer als prijs te hebben en van Azzurra wilden ze wel meewerken. Als een ander team gewonnen had, hadden we de prijs gewoon bewaard tot een volgende keer. “

Consternatie door autobrand

De avond kenmerkte zich met gemoedelijkheid, veel gelach en enige consternatie. Dit was toen er ineens drie heren opsprongen en de Zaak uitrenden. “Kijk maar niet zo verschrikt hoor mensen”, sprak Erik de quizmaster. “Het zijn brandweermannen, ze gaan gewoon naar hun werk! En ik heb liever dat ze tent uit rennen dan dat ze zo hier naar binnen rennen, want dat zou betekenen dat er hier brand is!” Later blijkt dat een auto op de Vitelliuslaan in brand gestoken is.

De pubkwis
Café de Zaak heeft iedere tweede woensdag van de maand een pubkwis. Je kunt de kwis enigszins vergelijken met Triviant. Tijdens de kwisavond worden vier ronden gespeeld, elk van 10 vragen van een behoorlijk niveau. Bijvoorbeeld: ‘Tussen welke twee landen vormen de Pyreneeen een natuurlijke grens?’ Of: Welk zoogdier heeft haar op zijn voetzolen?’.

Er wordt in teams gespeeld van liefst 4 à 5 personen. Dat hoeven niet altijd dezelfde mensen te zijn; de samenstelling van een team kan wijzigen naar behoefte. Bij Café De Zaak gaat gezelligheid voorop waardoor er niet strikt naar het aantal personen gekeken wordt. Is de groep wat groter dan is dat ook prima. Wel moet de kennis in de groep aanwezig zijn. Mobieltjes gebruiken om antwoorden op internet op te zoeken is not done.

In de praktijk zorgt elk team meestal voor een maximale bezetting waarbij geprobeerd wordt veel diverse kennis bijeen te krijgen. Het voordeel hiervan is dat niet alle leden van een team iedere maand aanwezig hoeven te zijn. Kan iemand een keer niet, dan zet je gewoon een ander in! Mede daardoor is het zo leuk te zien dat jong en oud perfect samen door de bocht gaan. Aan het eind van de avond wordt het winnende team bekend gemaakt.

ysl19f2tzkmmjl0ztv900vlja
s6r9l804ivh3ikfopf9ia57b3
gwzvjxzdt650yagvum7menwy0
g4227d2rjhgxcxrbku8lrpcfd
vun4neow5p92kqrmvml541g1g
a7ksqbxxos5yg1x020dlhtzpg
u93q0u4v1jamec8zpke71z9cr
jic7ppnrhlekf81q86cv8sytm
u16841qe7duzgvb2b1yil8h3a

 

Cookieinstellingen