Binnenkort beter beeld bij WebTV

Foto:

De kwaliteit van het beeld van Webtv is al lange tijd niet naar wens maar dat gaat vanaf 21 januari veranderen door uitzendingen via glasvezel.”De slechte kwaliteit heeft deels te maken met het huidige uitzendsysteem dat niet meer helemaal aan de wensen voldoet en ligt deels aan het feit dat de uitzending via een te beperkte internetverbinding naar de kabelaanbieder gestuurd werd in Weurt”, legt Patrick Huisman, programmamaker bij WebTV uit.

NOS-journaal, live-uitzendingen en kijkradio
“Met ingang van 21 januari start het nieuwe uitzendsysteem vanuit de studio in Druten, waar inmiddels glasvezel zorgt voor een supersnelle verbinding. Inhoudelijk zijn er veel meer mogelijkheden. Zo zal er elk uur een update zijn van het landelijke nieuws door het NOS-journaal, kan Webfm vanaf nu ook live-uitzendingen op tv brengen en zullen diverse radioprogramma’s ook op tv te zien zijn, het zogenaamde kijkradio.”

Ook via glasvezel
Webfm & Webtv zijn analoog en digitaal op vele manieren te ontvangen. Sinds een aantal weken kan dat ook via glasvezel van KPN en de daaraan gelieerde bedrijven. Webfm is te ontvangen op kanaal 377 en Webtv op kanaal 627. Per 21 januari zal het radiosignaal van Webfm ook digitaal via UPC te ontvangen zijn op kanaal 80.

Webfm en Webtv zijn in de gemeente Beuningen te ontvangen via Glasvezel KPN, digitale en analoge kabel. Webfm ook nog eens via de ether en live stream.
 

Cookieinstellingen