Team Go MAD naar Scandinavië met de Scancoverytrial 2014.

Voor de Kerst van 2013 berichtten we al over het initiatief van Wout Verwoerd om geld in te zamelen voor jonge mantelzorgers. Met dat geld kunnen in 2014 weer 300 jonge mantelzorgers onbezorgd genieten van een Scandinavische Fundag, die door de stichting FunCare4Kids wordt georganiseerd. Met het team Go MAD rijden zij op dit moment de ScanCoveryTrial 2014 om aandacht te vestigen op de stichting. Hier volgt een korte update van de tocht door Scandinavië.Zaterdag 4 januari
Zaterdagochtend 4 januari om 7.00 uur vertrokken Wout Verwoerd (Ewijk) en Rob Koster (Tilburg) van Team Go MAD met een volgepakte auto naar de Go Planet Expo Hall in Enschede. Alle teamauto’s werden in een grote hal geparkeerd in afwachting van de start om 15.00 uur.

In de loop van de ochtend ging de hal open voor publiek.
Daar kon men de deelnemende auto’s bewonderen en later genieten van optredens van Joey Hartkamp, Willem Barth en Sieneke.
Vlak voor de start was er nog een schitterende lasershow te zien.
Kortom een spektakel van je welste.

Om 15.15 ging de eerste auto, van de 80 auto’s, van start voor een monsterrit  richting het noorden.  In Zweden en Noorwegen waren de wegen vaak spekglad, dus spijkerbanden onder de auto waren geen overbodige luxe.

Zondag 5 januari
Zondagavond laat kwamen de teams, na een rit van meer dan 30 uur door Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden, aan in Mo I Rana in het noorden van Noorwegen waar een heerlijke warme maaltijd en een lekker bed voor hen klaar stond.  

Maandag 6 januari
Na een kort nachtje slapen werd de tocht voortgezet.
Om een uur of elf ’s morgens werd het licht en kon men genieten van schitterende uitzichten over de fjorden en de bergen.
Na een lange dag rijden, met maar 3 uurtjes daglicht, kwamen de rijders ’s avonds aan in Tromso (Noord Noorwegen), ook wel Parijs van het Noorden genaamd.

Dinsdag 7 januari
Dinsdag ging de tocht vlak langs de grens tussen Zweden en Finland naar Snow Village IJshotel bij Kittila in Finland. Alles in het hotel is gemaakt van ijs: de bedden, de bar en de eettafels en stoelen in het restaurant. Ook zijn er allerlei prachtige ijssculpturen te bewonderen. De rit van die dag eindigde in Saariselka in het noorden van Finland.

qj2ox7o9lh4k1cwgniqje5gh5

Woensdag 8 januari
Woensdag was een rustdag voor de teams, nou …. rustdag.
De deelnemers hebben een tocht kunnen maken op een sneeuwscooter en nog een tocht met een hondenslee getrokken door Huskyhonden.

gpq25cvsmjjwauxgybdg7wd18

twx1jyb5miw591rfajgr7hwze

Reisschema tot zaterdag 11 januari
Donderdagochtend vroeg wordt er weer vroeg gestart voor de lange terugreis richting huis.
Vrijdagavond is ergens in Duitsland de finish gevolgd door de prijsuitreiking en de slotavond voor de deelnemers.
Zaterdag rijden de deelnemers op eigen gelegenheid weer naar huis.

Wil je helpen, doneren, steunen?
Kijk dan op de website van FunCare4Kids.nl of op de website van het Team Go MAD (Go Make A Difference): www.gomad.nl.

Cookieinstellingen