Waarom meedoen met Vierdaagse Sponsorloop ‘Hart voor Vrouwen’

Foto:

Bewegen is goed voor de gezondheid. Mede daarom heeft het Radboudumc
Onderzoeksfonds ‘Hart voor Vrouwen’ zich verbonden aan de Vierdaagse
sponsorloop. Het doel van het fonds is om meer onderzoek te genereren
voor preventie, diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten bij
vrouwen. Dit kan door heel veel wandelaars te motiveren zich aan te
melden als officieel sponsorloper voor het Radboudumc Onderzoeksfonds
‘Hart voor Vrouwen’.Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Per dag sterven 57 vrouwen in Nederland hieraan. Dat is meer dan bij mannen. Hoe kan het dat zoveel vrouwen aan hart- en vaatziekten overlijden? En wat kunnen artsen bijdragen om dit te voorkomen? Een reden is dat er belangrijke verschillen zijn tussen mannen en vrouwen in de preventie, diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. Hiervoor is nog veel onderzoek nodig. Voor dit onderzoek is geld nodig. Daarom vraagt het Radboudumc Onderzoeksfonds ‘Hart voor Vrouwen’ wij u uw inzet.

Verschil in symptomen
Bij een hartaanval krijgen mannen over het algemeen plotseling een beklemmende of drukkende pijn op onder meer de borst. Vrouwen hebben echter meestal minder duidelijke klachten bij een hartaanval. Hierdoor leggen zijzelf en artsen niet direct een verband met deze dodelijke ziekte. Het is dus hoog tijd dat bij vrouwen de signalen eerder worden herkend. En de behandeling hierop wordt aangepast. Door middel van onderzoek wilt het Radboudumc onderzoeksfonds ‘Hart voor Vrouwen’ een nog beter inzicht krijgen in de redenen, waarom vrouwen extra kwetsbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

Zo is al bekend dat oorzaken ook buiten het hart liggen, bijvoorbeeld een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap of chemotherapie na borstkanker kunnen worden beschouwd als risico factoren. Veel onderzoek naar hart en vaatziekten is van oudsher gericht op mannen. Pas recent is het inzicht gekomen dat er specifiek onderzoek nodig is naar de oorzaken en de behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Oproep aan Vierdaagse lopers met het hart op de juiste plaats
Loopt u de Nijmeegse vierdaagse? Dan is dit u kans om voor Radboud onderzoeksfonds ‘Hart voor Vrouwen’ te lopen. Om de diagnostiek en behandelingen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen te verbeteren, hebben wij uw bijdrage hard nodig. Want met uw hulp redden wij vrouwenlevens. Gaat u de uitdaging aan? Meldt u dan nu aan!

Ga naar www.hartvoorvrouwen.nl voor meer informatie over Hart voor Vrouwen.
Ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl om u aan te melden als sponsorloper

Cookieinstellingen