Maatregelen rondom doorkomst 4daagse

Foto:

Op woensdag 16 juli staat de gemeente Beuningen weer in het teken van de
Nijmeegse 4daagse. De grote stoet wandelaars komt vanaf ongeveer 9.00
uur door Beuningen en Weurt lopen.Route
De wandelaars komen vanuit Wijchen over de Wilhelminalaan Beuningen binnengelopen. Daarna gaan ze via de Burgemeester Geradtslaan, de Haagstraat, de Hogewaldstraat en de Van Heemstraweg weer richting Nijmegen. In Weurt loopt men rechtdoor Nijmegen binnen via de sluis. Informatie over de route vindt u op www.4daagse.nl.
 
Activiteiten in Beuningen & Weurt
Informatie over de activiteiten in Beuningen en Weurt ziet u op de website van Beuningen Sportief: www.beuningensportief.nl.
 
Ontsluiting woonwijken
Sommige wijken zijn lastig bereikbaar. Als u onverhoopt toch met de auto een woonwijk aan de route wilt verlaten, dan kan dit altijd op één plek.

route

Verkeersmaatregelen op 16 juli
Voor de doorkomst in gemeente Beuningen worden tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld. De route is de gehele dag afgesloten. Langs deze route geldt een parkeerverbod van 06.00 tot uiterlijk 18.00 uur, ook in de parkeerhavens. Zorg ervoor dat uw auto op dinsdagavond 15 juli al niet meer langs de route staat. Uw voertuig kan bekeurd of zelfs weggesleept worden.
 
Bereikbaarheid hulpdiensten
Bij alle aansluitende wegen op de marsroute is de doorgang versperd met dranghekken. De ruimte rond deze hekken en de route ernaar toe dient absoluut vrij te zijn voor de hulpdiensten. Gebeurt dit niet, dan kunnen in noodsituaties voertuigen worden weggesleept of weggedrukt. In geval van nood telt iedere seconde.
 
Autoroute van en naar Nijmegen
De wandelaars maken gebruik van de Van Heemstraweg en ontsluitingswegen in Beuningen zelf. Verkeer ten (noord)westen van de route kan de alternatieven Schoenaker, A73 en Neerbosscheweg gebruiken. Voor verkeer ten (zuid)oosten van de route zijn dit de Nieuwe Pieckelaan en de Hogelandseweg. Er zijn gele omleidingsborden aanwezig.
 
Meer informatie
Meer informatie over de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de doorkomst van de 4daagse ziet u op www.beuningen.nl. Of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024. Voor actuele informatie over de 4daagse: www.4daagse.nl
 
Bussen tijdens de Vierdaagse
Woensdag 16 juli rijden bussen een aangepaste route. De busmaatschappij plaatst reisinformatie bij de haltes. Let erop dat in en rondom Beuningen veel bushaltes komen te vervallen tussen 08.00 en 18.00 uur.
 
Lijn 5 en 11
Lijn 5 en lijn 11 rijden tussen 08.00 en 18.00 uur vanaf de Leigraaf (halte Schacht) via de Schoenaker en de A73 rechtstreeks van en naar Nijmegen. Bij de rotonde McDonalds is een tijdelijke halte aanwezig.
 
Lijn 85
De wandelaars lopen over de Van Heemstraweg in Weurt. Hierdoor rijdt buslijn 85 ten westen van Beuningen tot de Schoenaker over de Van Heemstraweg. Vervolgens wordt de route via de A73 naar Nijmegen vervolgd. Hier vervallen bushaltes in Weurt en Beuningen vanaf 08.00 uur.
 
Vroegritten
De busdienst zet vroegritten in tijdens de 4daagse om de wandelaars ’s ochtends naar de stad te brengen. Dit gebeurt op de wandeldagen vroeg in de ochtend. Let op: u kunt alleen meereizen met een geldige Blarenpas voor wandelaars. Andere vervoersbewijzen zijn niet geldig.
 
Meer informatie
Meer informatie over het openbaar vervoer kunt u opvragen via 0900-9292 (€ 0,70 p/min), www.9292ov.nl of www.breng.nl.

Cookieinstellingen