Vergoedt de gemeente uw vervallen compensatie eigen risico (Cer)?

Foto:

Personen die in 2013 een bijdrage als tegemoetkoming van het eigen risico voor zorgkosten kregen ontvangen  rond woensdag 9 juli 2014 een brief van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Hierin laat het CAK weten dat het kabinet de regeling Compensatie eigen risico (Cer) met ingang van dit jaar heeft afgeschaft.Dat betekent dat deze compensatie (In 2013 was dat € 99,-) dit jaar niet meer wordt uitbetaald door het CAK. Deze regeling was voor mensen met hoge zorgkosten die het volledige eigen risico van de zorgverzekering moesten betalen. In bepaalde gevallen kon men daarvoor een jaarlijks geldbedrag ter compensatie ontvangen.

Gemeente geeft eventueel compensatie/ondersteuning
Het CAK geeft aan dat er in de toekomst eventueel ondersteuning komt  vanuit de gemeente op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of vanuit de Bijzondere Bijstand.

Heeft u recht op ondersteuning vanuit de gemeente?
Of u recht heeft op ondersteuning van de gemeente is op dit moment nog niet duidelijk. De gemeente Beuningen onderzoekt nog hoe ze mensen met hoge zorgkosten het beste financieel kan ondersteunen. Op dit moment zijn de voorwaarden en de vorm van een nieuwe regeling nog niet duidelijk. Eind 2014 is hierover meer bekend.
 
Antwoordkaart
Bij de brief van het CAK zit een antwoordkaart. Wilt u dat de gemeente Beuningen uw gegevens krijgt, zodat de gemeente kan beoordelen of u in aanmerking komt voor een vergoeding, dan moet u de antwoordkaart terugsturen naar het CAK. Het CAK stuurt uw gegevens in het najaar 2014 aan de gemeente. De gemeente verwacht in november van dit jaar meer duidelijkheid te hebben en informeert u.
 
Voor vragen kunt u op de website van de gemeente Beuningen kijken bij : Veelgestelde vragen CER-brief

Cookieinstellingen