Vraag eenmalige uitkering vóór 1 januari 2015 aan

Foto:

Het kabinet heeft besloten sociale minima in 2014 eenmalig tegemoet te komen om het koopkrachtverlies voor deze groep te verzachten. De gemeenten zijn belast met de uitvoering van de regeling. De regeling vervalt per 1 januari 2015 en kan niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden.Wacht daarom niet met het indienen als u denkt hiervoor in aanmerking te komen. Alle huishoudens die in september 2014 een inkomen hadden van ten hoogste 110% van de bijstandsnorm, recht hebben op een eenmalige uitkering.

80% laat het geld liggen
Op basis van de cijfers uit de minimascan 2014 is bekend, dat het aantal huishoudens in de gemeente Beuningen dat op 110% van de bijstandsnorm zit 1.200 bedraagt. Uit onderzoek in opdracht van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uit 2011 blijkt dat zo’n tachtig procent onder inkomens rond het sociaal minimum, geen gebruik maakt van individuele bijzondere bijstand. Als het percentage klopt zou dat betekenen dat 960 aanvragen niet ingediend worden. Deze huishoudens laten geld liggen wat juist in de komende maand welkom is. 
In 2014 gaat het om de volgende bedragen:
    € 100 voor samenwonenden/gehuwden
    € 90 voor een alleenstaande ouder
    € 70 voor een alleenstaande
De gemeente Beuningen streeft ernaar om deze bedragen in december 2014 uit te betalen. Let op dat het aanvragen tot 1-1-2015 kan.
Aanvraag
U vraagt deze tegemoetkoming aan bij de gemeente. Voldoet u aan de voorwaarden, maar ontving u op 1 september 2014 geen uitkering van de gemeente Beuningen, dan kunt u een aanvraag doen. 
Ontvangt u een uitkering van de gemeente Beuningen (WWB, IOAW, IOAZ), dan krijgt u dit bedrag automatisch gestort in december 2014. U hoeft hiervoor niets te doen. 
Bereken op www.laaginkomen.nl of u in aanmerking komt.
  • U kunt hier een aanvraagformulier downloaden
  • U kunt ook een aanvraagformulier ophalen in de hal van het gemeentehuis.
U kunt het ingevulde formulier inleveren bij de balie in de hal van het gemeentehuis. Het formulier kunt u ook zonder postzegel versturen naar: Antwoordnummer 9009, 6640 ZX Beuningen, ter attentie van de balie Zorg, Werk en Inkomen.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt
(meer dan 1.000 bereikte personen op FB)
Cookieinstellingen