Marjolein Buis pakt ook dubbeltitel Korea

Foto: Marjolein Buis

SEOUL – Een week na de dubbeltitel in Japan heeft de Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis ook in Korea beslag gelegd op het hoogste eremetaal in het dubbelspel.

Samen met haar gelegenheidsdubbelpartner Sakhorn Khanthasit uit Thailand won ze in de finale in een thriller van de als eerste geplaatste Yui Kamiji (Jap) en Lucy Shuker (Eng). Na beide een set gewonnen te hebben overleefde de Nederlands/Thaise formatie twee matchpoints in de supertiebreak alvorens op het eerste eigen matchpoint toe te slaan: 6/4 3/6 11/9.

Net als vorige week was het ook Khanthasit die Buis in het enkelspel dwarszat. In de halve finale won Buis nog wel de eerste set (7/5), maar daarna was de Thaise beter en kwam deze niet meer in de problemen. ‘Ik had graag de finale willen halen hier en als voorbereiding op Roland Garros tegen Kamijigespeeld, maar helaas mocht het niet zo zijn. Fijn dat ik het toernooi succesvol heb kunnen afsluiten door de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst te verslaan en dit terwijl wij nog nooit samen hebben gespeeld!’

Marjolein Buis verdedigt over twee weken haar titel op het tweede grandslamtoernooi van het jaar, Roland Garros in Parijs. Voor meer informatie zie www.marjoleinbuis.nl.

Lees ook:

Cookieinstellingen