Weersverwachting voor het weekend

Foto: publiek domein

Op de meeste plaatsen is het zonnig. In het noorden en oosten komen ook enkele wolkenvelden voor. De zon warmt de lucht rap op. Aan het einde van de ochtend is het op de meeste plaatsen 14-17 graden.

Vanmiddag wordt het uiteindelijk 16 graden op de Wadden tot 20 graden in het zuiden van het land. De wind is zwak tot hooguit matig en waait uit het oosten tot zuidoosten. Het weerbeeld bestaat vanmiddag uit zon en stapelwolken. Hierbij zijn de stapelwolken groter in het oosten dan in het westen. Het blijft overal droog.

Vanavond en vannacht is er een mix van opklaringen en wolkenvelden. Het wordt een stuk minder koud dan afgelopen nacht. De minimumtemperatuur komt uit tussen 8 en 11 graden.

Morgen wordt het met 21 graden op de Wadden tot 26 in Limburg beduidend warmer dan vandaag. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de loop van de middag koelt het in Zeeland en het westen van Zuid-Holland flink af door wind van zee.

De dag begint wisselend bewolkt met vooral veel velden hoge bewolking waar de zon doorheen kan schijnen. Later op de dag kunnen vooral in het noorden en oosten stapelwolken ontstaan. Daarnaast worden de wolkenvelden vanuit het zuiden dikker, waardoor de zon het overal geleidelijk moeilijker krijgt.

Morgenavond neemt in het zuidwesten de kans op een (onweers)bui toe. Later in de nacht naar zondag kunnen ook in de rest van het land buien voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Zondag, Moederdag, is het bewolkt en regenachtig. In het noorden en oosten is de neerslag meer buiig en is kans op onweer. Daar kan het wel nog 20-22 graden worden. In het zuiden en westen ligt de middagtemperatuur tussen 13 en 17 graden. De wind draait van (zuid)oost naar west. Aan het einde van de middag waait er een matige, aan zee (vrij) krachtige, wind uit het westen tot noordwesten. Mogelijk klaart het aan het einde van de dag in het (zuid)westen wat op.

Ook maandag is de kans op buien groot. Op veel plaatsen ligt de middagtemperatuur tussen 15 en 20 graden, maar in het oosten en noordoosten kan het enkele graden warmer worden.

Dinsdag is er wat meer ruimte voor de zon en wordt het 18 graden aan zee tot 21 in het binnenland.

Later in de week krijgen we te maken met aanvoer van koelere lucht vanaf zee door een (noord)westenwind. De maximumtemperatuur varieert dan van 15 graden aan zee tot 19 in het zuiden en oosten en is daarmee vrij normaal voor half mei. Het weerbeeld is overwegend droog en meestal zonnig.

Cookieinstellingen