Vandaag wolkenvelden en zon, weekend warmer

Foto: publiek domein

Er zijn veel wolkenvelden. Geleidelijk wordt het in het zuiden, midden en oosten zonniger. Ook in het westen kan de zon doorbreken. Het wordt 13 tot 18 graden. In het weekend wordt het warmer en zondag en maandag is het stralend weer. Zondag wordt het 18-24 graden en maandag wordt het nog iets warmer. Vanaf dinsdag is het minder zonnig met kans op een enkele bui.

Vanavond zijn er heldere perioden. Komende nacht breidt de bewolking langzaam uit richting het zuiden. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden in de bewolkte gebieden. In het zuiden blijft het langer helder en kan de temperatuur naar 3 tot 6 graden dalen. Lokaal kan het aan de grond een beetje vriezen.

Morgen zijn er in de ochtend veel wolkenvelden. In de zuidelijke provincies schijnt aan het begin van de nog even de zon, maar daarna neemt de bewolking toe.

n de middag breekt het wolkendek en worden stapelwolken afgewisseld met wat zon. In de noordoostelijke provincies en Flevoland is een kleine kans op een beetje regen. Ook op de Veluwe kan een spatje vallen. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Laat in de middag breekt op meer plaatsen de bewolking en wordt het wat zonniger. De maxima liggen tussen 15 graden aan de kust en 17-18 graden in het binnenland. Langs de oostgrens kan het 19 graden worden. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten tot noorden.

In de avond klaart het geleidelijk op en de nacht naar zondag zijn er heldere perioden. Er kunnen mistbanken ontstaan en de temperatuur daalt naar 6 tot 9 graden.

Cookieinstellingen