Nieuwe stap in samenwerking tussen school en kinderopvang in de gemeente Beuningen

Foto: publiek domein

KION kinderopvang en de scholen in de gemeente Beuningen werken al langer toe naar kindcentra met een integraal aanbod van opvang en onderwijs. Tussen de scholen en kinderopvang bestaan reeds convenanten over de samenwerking. De volgende stap naar één gezamenlijke uitstraling is onlangs gezet. Per 1 januari hebben de opvanglocaties van KION dezelfde naam als de scholen waarin ze zijn gevestigd.

Zo heet peuterspeelzaal Moriaantje voortaan peutergroep De Hoeven. KION bestuurder Eddy Brunekreeft is er trots op dat zijn organisatie samen met de scholen toewerkt naar een rijke ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar. “We nemen onze maatschappelijke taak heel serieus en dat bekrachtigen we met deze nieuwe stap.”

Kindcentra in Beuningen

De ontwikkeling van kindcentra, waarbij school en kinderopvang vanuit één visie samenwerken, staat hoog in het vaandel bij de gemeente Beuningen. In 2016 bracht de gemeente verschillende partijen bij elkaar om tot een gezamenlijke IKC visie te komen. Scholen en kinderopvang zien een kindcentrum als een gebouw waarbinnen kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen leren, spelen, ontwikkelen en hun talenten ontdekken. School en kinderopvang werken er samen vanuit één visie en waarborgen samen de doorgaande ontwikkelingslijn van de kinderen.

GO for Kids en Peuteropvang Beuningen verder als KION

De kinderopvangorganisaties GO for Kids en Peuteropvang Beuningen zijn in februari 2018 overgenomen door KION. Met de recente naamswijziging van de opvanglocaties in de Gemeente Beuningen zijn de namen GO for Kids en Peuteropvang Beuningen uit het straatbeeld verdwenen. KION biedt verschillende opvangmogelijkheden aan binnen de Gemeente. Ga voor meer informatie over de opvangmogelijkheden naar www.kion.nl

Cookieinstellingen