Dames Beuningen walsen met 6-1 over Amersfoort heen

De dames van MHCB hebben hun derde overwinning in successie geboekt. In eigen huis wonnen de dames met 6-1 van Amersfoort en blijven daardoor bovenin meedoen in de Eerste Klasse.

Het duurde niet heel lang voordat de score werd geopend. Judith Kuijpers kon vrij intikken bij de tweede paal en zorgde zo voor een vroege voorsprong. Binnen het kwartier was het ook 2-0. Heleen Kooij, die haar rentree maakte na enkele weken afwezigheid, reageerde attent op een rebound. Waar Beuningen de score vergat uit te breiden, werd Amersfoort alleen uit enkele strafcorners gevaarlijk, maar zonder resultaat.

Na rust wederom een furieus Beuningen. Aanvoerder Keri Donkers (3-0) en Ankie Hendrikson (4-0, strafcorner) zorgden voor ruimere marge. Toen ook Teske Hendrikson scoorde – haar eerste van het seizoen – was de wedstrijd definitief gespeeld. De tegentreffer 10 minuten voor tijd was een klein smetje, maar een minuut later zorgde de 15-jarige Maxime Sleijffers voor de 6-1 eindstand.

Door nieuw puntverlies van koploper GCHC is het gat nog slechts drie punten naar de bovenste positie. Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen het Arnhemse Upward op het programma.