Opnieuw verzet tegen kunstwerk Anima Mundi

Foto: wikimedia.org/Pepeyn Langedijk

Net als een aantal jaar geleden zijn er opnieuw buurtbewoners in protest gegaan tegen de komst van kunstwerk Anima Mundi. In een pamflet maken ze duidelijk dat ze zich zorgen maken om de verkeersdrukte dat zou ontstaan door de komst van het kunstwerk.

Initiatiefnemer Adelheid Kortekaas denkt dat die drukte niet gaat komen. Samen met haar man Huub zijn ze initiatiefnemers van het kunstwerk. Volgens Kortekaas zijn zorgen niet nodig. Museum Tweestromenland, dat in de buurt ligt, moet de deuren sluiten vanwege te weinig belangstelling en het kunstwerk is bovendien vooral bedoeld voor bewustwording, aldus de kunstenares. Het is daarnaast bedoeld voor een beperkt publiek.

Er zijn het afgelopen weekend ongeveer honderd belangstellenden in de kunsttuin De Tempelhof geweest. Ook konden de mensen een kijkje nemen in de naastgelegen perenboomgaard, waar het kunstwerk komt. Er waren ook kritische vragen, maar het was voor het echtpaar fijn om de meningen te peilen.

Een volgende stap is politieke draagvlak. Hiervoor zijn al enkele afspraken gemaakt met politieke partijen. Het kunstwerk wordt ongeveer 100 meter lang, en moet op een nieuw gebouw komen te staan. Bezoekers kunnen dan over de Waal uitkijken.

Cookieinstellingen