Column Sandra van Orion: Een ander pad 4

Foto: CC0

En toen waren we alweer 2 maanden verder. Het lijkt heel ver weg dat ik mijn besluit heb genomen en ook weer niet. De tijd vliegt voorbij. Ik ben druk bezig geweest om allerlei zaken op een rijtje te zetten. Ook heb ik in die tijd nog 2 weken vakantie gehad. En ja hoe vervelend het ook is, ons coronatijdperk is nog niet ten einde. Ondertussen zijn de maatregelen in Nederland verder aangescherpt en dat is ook niet gek met de stijgende lijn van besmettingen.

Op het werk is het na terugkomst een gekkenhuis. Er zijn meerdere besmettingen binnen onze locaties geconstateerd. De GGD loopt achter in het aantal aanmeldingen zodat zorgpersoneel te lang moet wachten of op een test of de uitslag laat lang op zich wachten. Onze organisatie heeft gelukkig de mogelijkheid gekregen om zelf onze medewerkers te kunnen testen en wij krijgen de dag erna de uitslag. Dit is zeer prettig voor de organisatie en de medewerkers, maar dit brengt natuurlijk wel veel regelwerk met zich mee en dat is een van de dingen waar ik me dan ook mee bezig houd.

Maar terug naar mijn zoektocht. Ondertussen verschillende gesprekken gehad, van gemeente tot een kamerlid dat op bezoek kwam om zelf te spreken met een statushouder en een gastgezin waar deze is ondergebracht. Het was een prettig gesprek en ook ik wilde hem dingen vragen omdat de wet inburgering per 2021 gaat veranderen en dat kan interessant voor mij zijn. Daar heb ik nu wel wat meer gerichtere informatie voor gekregen. Ook heb ik meer informatie gekregen over het project in de buurgemeente waar ik geïnteresseerd in ben.

Wat wel heel grappig is dat op internet en in de krant iedereen heel lovend was over dit project, maar dat de gemeenteraadsleden toch wel wat kritische vragen hadden over de voortgang en de transparantie van dit project. Het was fijn om beide standpunten bij elkaar te leggen. Maar helaas heb ik nog niet degene gesproken die ik graag hierover had willen bevragen.

Vandaag had ik een gesprek met de organisatie die me gaat helpen om een andere baan te zoeken. Ik wist nog niet zo goed wat ik kon verwachten.Eerst heb ik de situatie beschreven van de afgelopen maanden en hoe ik tot het besluit gekomen. Maar ook zal ik moeten gaan duidelijk maken wat mij capaciteiten zijn en wat ik de organisatie te bieden heb die mij gaat aannemen. Dat is een van de opdrachten die ik van hen meekrijg.

Een ding was wel duidelijk, door mijn enthousiasme, dat ik gedreven ben om een ander pad te gaan bewandelen.

Lees ook:

Reacties