Boomfeestdag op Hondenheuvel in Ewijk

Foto: uitwaaiers

Op woensdag 17 maart a.s. is er in het kader van de nationale Boomfeestdag een fantastische actie op Hondenheuvel aan het Schoolpad in Ewijk. Het uitlaat en hondenspeelveld op het terrein van de Zorggroep Maas & Waal ondergaat een forse upgrade. Juist op die dag zal, als sluitstuk van de groenaanplant, met een symbolische actie “de laatste boom” worden geplant.

Samen met enkele bewoners en personeel van de zorggroep, sponsoren van dit project en team “De Uitwaaiers” (evt. Corona beperkingen respecterend) zal om 11.00 uur de “laatste” boom worden geplant. Een feestje waarbij in elk geval de gebaksoort “boomstammetje” een heerlijke traktatie vormt bij de koffie en thee. 

De groenaanplant van bomen en heesters, is vooral bedoeld als schaduw en speelvoorziening voor de honden, en de overige upgrade bevat o.a. een tuinhuis met rust en schuilplek voor de honden en het team, en bezoekpunt voor bewoners van de Zorggroep.

Na de realisatie van de totale upgrade, uiterlijk half april, is het veld geschikt om er het hele jaar door, meerdere uren per dag, de honden los te laten ravotten, onder toezicht van o.a. de vrijwilligers. Voor de bewoners van “Klein Waelwick” een welkome dagelijkse afleiding, waarbij ze zelfs met de honden kunnen meewandelen over het terrein en we soms met honden op bezoek gaan bij de bewoners.

Extra bijzonder is, dat dit project wordt uitgevoerd door een groep leerlingen van de Hoveniersopleiding Helicon uit Nijmegen, in nauwe samenwerking met Den Engelse hoveniers. Beslist een interessant leerproject.

Cookieinstellingen