291 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in Gelderland-Zuid

Foto: publiek domein

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn 291 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Beuningen werden 21 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Nijmegen (92), West Betuwe (33), Berg en Dal (32), Tiel (17), Wijchen en Zaltbommel (15), West Maas en Waal (14), Druten (11), Culemborg en Maasdriel (10), Heumen en Neder-Betuwe (7), Buren (6) en één besmetting waarvan de gemeente niet bekend is.

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid werd één sterfgeval uit de gemeente Nijmegen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 6.871 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 1370 minder dan het gemiddelde over de afgelopen 7 dagen. Bij het RIVM werden 27 overleden covidpatiënten gemeld. In de ziekenhuizen liggen 2.653 mensen met corona, van wie 823 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Week update RIVM

In de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid kregen 2.028 personen ene positieve corona-uitslag in de afgelopen week.

In de afgelopen week kregen landelijk 53.981 mensen een positieve corona-uitslag. Dat aantal steeg met 5,3 procent ten opzichte van vorige week dinsdag. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM.

De meeste besmettingen waren in de leeftijdsgroepen tot 30 jaar (een toename van ongeveer +10%). In de leeftijdsgroep 60 tot 80 jaar was sprake van een stabilisatie in het aantal meldingen en bij de 80-plussers is het aantal meldingen verder gedaald (-11%) ten opzichte van een week eerder.

Door een storing eerder in de week zijn nog niet alle opnames op de verpleegafdelingen bekend. In de afgelopen week werd tot zover 1.542 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal nieuwe opnames daalde licht. Later deze week maakt het RIVM de werkelijke aantallen bekend.

Het aantal nieuwe patiënten met COVID-19 dat werd opgenomen in het ziekenhuis en op de IC intensive care bleef bijna gelijk. In de afgelopen week zijn 1.700 nieuwe patiënten met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Iets minder dan de week ervoor toen er 1.724 nieuwe opnames werden gemeld. Het aantal mensen dat zo ziek werd dat zij moesten worden opgenomen op de Intensive Care was 386.

Het reproductiegetal is gestegen naar 1,06. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 106 andere mensen kunnen besmetten. Dat is volgens het RIVM nog niet voldoende om het virus af te remmen.

 

Cookieinstellingen