Code Geel: Wees voorbereid op Krachtige Windstoten volgens KNMI

Foto: Pixabay

Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanmiddag vanwege de verwachte zware windstoten langs de kustgebieden en landinwaarts, met snelheden variërend tussen 75 en 90 kilometer per uur. Deze weersituatie kan aanzienlijke hinder veroorzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten.

Code geel betekent dat er weersomstandigheden worden verwacht met mogelijk risico op overlast. Het KNMI waarschuwt voor de krachtige windstoten die gepaard zullen gaan met lokale buien. Het is raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen en op de hoogte te blijven van de actuele weersomstandigheden.

Automobilisten wordt geadviseerd hun rijgedrag aan te passen aan de heersende weersomstandigheden, zoals het verminderen van de snelheid en het voldoende afstand houden. Buitenactiviteiten, zoals sportevenementen en markten, kunnen hinder ondervinden vanwege de harde wind. Organisatoren wordt aangeraden de situatie nauwlettend te volgen en indien nodig passende maatregelen te treffen.

Daarnaast adviseert het KNMI om losse voorwerpen in de buitenlucht goed te beveiligen om schade te voorkomen. Bewoners wordt aangeraden ramen en deuren goed gesloten te houden.

De waarschuwing voor zware windstoten onder code geel geldt voor de komende uren, en het is belangrijk om de lokale nieuwsbronnen en weerupdates in de gaten te houden voor eventuele veranderingen in de weersituatie.

Cookieinstellingen