Beuningen komt met programma voor landschapsprojecten

Foto:

Het college van B&W van de gemeente Beuningen vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het programma voor de provinciale subsidieaanvraag landschapsregeling. Ook vraagt het college om het restant budget voor uitvoering van het LandschapsOntwikkelingsPlan (LOP) voor de jaren t/m 2017 te reserveren om het programma gedurende die periode uit te kunnen voeren.Het LandschapsOntwikkelingsPlan, met de naam ‘Landschap in Beweging‘, is een toekomstplan voor het landschap van de gemeente Beuningen. Dit plan is het begin voor projecten die de gemeente mooier maken en zo het landschap van de gemeente bijzonder te houden.

Om het plan uit te voeren is het mogelijk subsidie bij de provincie aan te vragen. De gemeente Beuningen heeft nu de uitvoeringsstrategie voor 2013-2018 opgesteld en vraagt de gemeenteraad om goedkeuring van het programma. Na goedkeuring van de raad kan de subsidieaanvraag bij de provincie ingediend worden. De subsidie wordt alleen verstrekt op basis van co-financiering wat inhoudt dat de gemeente 50% aan subsidie kan krijgen als het zelf 50% investeert. De bijdrage van de gemeente Beuningen is € 26.000 en komt uit het budget voor de uitvoering van het LOP.
Het programma van de subsidieaanvraag bevat onder andere het geven van cursussen over landschap, ecologie en landschapsonderhoud geven, het aanbrengen van landschappelijke beplantingen, het aanleggen van hoogstamboomgaarden en het aanleggen van wandelpaden en voorzieningen. Wanneer de provincie de aanvraag goedkeurt, organiseert de gemeente een werkconferentie om de inwoners, ondernemers en belangenorganisaties bij de uitvoering van het programma te betrekken. 
Foto: Wim Piels
Cookieinstellingen