Met de fiets de spits mijden

Foto:

De Toury fietsgame is weer van
start in de hele regio Arnhem Nijmegen. De komende vier weken kan
iedereen die woont en werkt in de regio, de gratis Toury app downloaden
en de strijd aangaan met zichzelf én elkaar. De game is een initiatief
van SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit) en de Stadsregio Arnhem Nijmegen
om werkenden te stimuleren vaker de fiets te pakken en de auto te laten
staan.Maandag 24 november gaf Alex Mink, wethouder van de gemeente Arnhem en verantwoordelijke voor mobiliteitsmanagement binnen de Stadsregio, samen met tientallen enthousiaste fietsers het startsein voor de Toury fietsgame.

Hoe vaker je de fiets pakt op doordeweekse dagen in de spits, hoe meer punten en truien je scoort. Dat is de essentie van de Toury fietsgame die je speelt met de gratis Toury app. Je kunt individueel meedoen, maar ook in een ploeg met vrienden, collega’s of bekenden uit de buurt. Ook is er een speciaal e-bike klassement voor e-bike bezitters die de strijd met elkaar willen aangaan. 

Degene die na vier weken de meeste punten heeft, wint een volledig verzorgd weekend voor twee personen naar Rome. Bovendien wordt wekelijks onder alle deelnemers een fiets verloot.

Voor een schone en bereikbare regio
De Toury fietsgame sluit naadloos aan bij de ambitie van SLIM om werkenden te stimuleren vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan. Alex Mink: “Fietsen is leuk, goed voor je gezondheid en goed voor een schone en bereikbare regio. Toury geeft je nét dat zetje dat je soms nodig hebt om de auto te laten staan en de fiets of e-bike te pakken. Daarmee doe je niet alleen jezelf, maar ook de regio een groot plezier.”

CO2 reductie en kosten besparen
De vernieuwde Toury app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android. Na het succes van de eerste Toury fietsgame waarbij ruim 1.000 werkenden 52.000 autokilometers wegfietsten, is de app verder aangepast en verbeterd. Zo kunnen deelnemers bijhouden hoeveel CO2  zij reduceren en hoeveel geld zij besparen ten opzichte van de auto. Daarnaast is de techniek verder aangescherpt en is de duur van de game ingekort van zes naar vier weken.

Over SLIM
Het fietsprogramma Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame maken deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit). In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan. Kijk voor meer informatie over SLIM op www.slimopweg.info

Meer informatie over Fluitend naar je werk en de Toury fietsgame treft u op www.fnjw.nl.

 
HS

Cookieinstellingen