Lintjesregen gemeente Beuningen: vijf onderscheidingen

BEUNINGEN – Vanochtend was het overal in het land  tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. Ook dit jaar had het de Majesteit behaagd om enkele inwoners van de gemeente Beuningen te onderscheiden voor hun bijzondere prestaties en inzet voor de gemeenschap. Twee inwoners uit Beuningen, een uit Ewijk en een uit Winssen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een inwoner uit Beuningen werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Allen ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Carol van Eert.

De heer H. Bakhuis (Henk)
1977 – 1986: Trainer/jeugdbegeleider/voorz. v/h jeugdteam van vv ‘Sportclub Denekamp’
1996 – heden: Koster/vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Beuningen-Winssen
1997 – 2001: Jeugdbegeleider/trainer jeugdteam voetbalvereniging Beuningse Boys
2001 – 2007: Trainer seniorenteam voetbalvereniging Beuningse Boys
2003 – 2010: Lid  tuchtcommissie KNVB district Oost

tbn8rbmjg8q2r9frp2zcpa071

Bakhuis ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn diverse en  jarenlange vrijwilligersactiviteiten. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Henk was trainer/jeugdbegeleider van het jeugdteam en in 1981 werd hij voorzitter van
het jeugdbestuur en maakte deel uit van het hoofdbestuur. Vanwege een verhuizing heeft hij met dit alles in 1986 moeten stoppen in Denekamp. Als koster is op alle mogelijke en soms onmogelijke momenten bereid om zich in te zetten voor de bereikbaarheid van de kerkgebouwen. Hij brengt het kerkgebouw of de kerkzaal gereed voor de kerkelijke activiteiten en is behulpzaam bij het klein onderhoud en bediening van de aanwezige verwarmings- en geluidsapparatuur. Daarnaast verricht hij nog diverse klussen gedurende de week zoals: het kopiëren van de liturgie, het wegbrengen van de collecteopbrengsten en het bijwonen van vergaderingen van de commissie “vieringen”. In geval van calamiteiten biedt Henk eerste hulp aan kerkbezoekers.

Henk is jeugdbegeleider en trainer geweest van het jeugdteam van zijn zoon bij
voetbalvereniging Beuningse Boys. Bij deze vereniging is hij ook trainer geweest van het seniorenteam. Er wordt met plezier teruggedacht aan de periode waarin Bakhuis de trainingen verzorgde. Bakhuis heeft zitting gehad in de Tuchtcommissie van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond district Oost. Bakhuis kan worden omschreven als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

De heer J.H. Buiteman (Henk)
1998 – heden: Vrijwilliger bij het historisch stoomgemaal ‘De Tuut’/bedrijfsleider
restauratie en exploitatie

qtxos9imzkwxfpzv97ukf3151

De heer Buiteman ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten bij het historisch stoomgemaal. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Henk Buiteman was vanaf 1998 tot 2002 vrijwilliger bij het stoomgemaal “De Tuut” naast zijn vaste baan bij de elektriciteitscentrale in Nijmegen. Sinds 2002 vervult hij op geheel vrijwillige basis de functie van bedrijfsleider bij de restauratie en exploitatie van het stoomgemaal. Als zodanig geeft hij tevens leiding aan een groep van 20 vrijwilligers die onder zijn hoede werken. Buiteman is tevens instructeur op het stoomgemaal en leidt vele personen op tot machinist of stoker. Hiervoor schrijft hij speciale ‘programma’s”. Hierdoor wordt de toekomst voor het regelmatig in bedrijf te stellen van het gemaal verzekerd en draagt hij bij aan het collectief behoud hiervan.

Verder legt Henk alle informatie betreffende de restauratie en de eventuele problemen vast in een wekelijks gemaakt Tuutjournaal. Dit geeft een beeld van de restauratie van het gemaal. De aanpak van de restauratie en scholing van personeel heeft landelijke bekendheid via de Nederlandse Gemalenstichting verkregen en is een voorbeeld voor de nog andere 8 aanwezige stoomgemalen in Nederland.

Mevrouw M.P. Schaminée – Vermeulen (Ria)
1997 – heden: Lid van de kantinecommissie van de Tennisvereniging Ewijk / assistent bij toernooien en wedstrijden.
1987- heden: Vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Ewijk
1989- heden: Vrijwilliger en vanaf 2000 bestuurslid van de Stichting Vrienden van
Waelwick te Ewijk

emivkwnp5qvo1e2958zgrhfas

Mevrouw Schaminée – Vermeulen ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange vrijwilligersactiviteiten bij diverse organisaties in Ewijk. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ria is bijna vanaf de oprichting van de Tennisvereniging Ewijk (1987) lid/vrijwilliger van de vereniging en maakt deel uit van de kantinecommissie. Bij De Zonnebloem zet Ria zich op diverse terreinen in. Zo assisteert ze bij uitjes, kerstvieringen en bijeenkomsten. Daarnaast brengt zij paas- en kerststukjes rond.  Bij stichting Vrienden van Waelwick zet Ria zich in als vrijwilliger met het doel om voor de bewoners van het verpleeghuis wat extra’s te kunnen bieden zoals gezellige en ontspannende activiteiten, een presentje geven en het huiselijker maken van de gezamenlijke ruimtes. Haar belangrijkste taak is het verzorgen van de catering en de horeca tijdens het Waelwickfestijn, de kunstmarkt en de bridge-drive. Vanaf 2003 begeleidt Ria cliënten van de afdeling paramedische dienst naar hun behandeling in de oefenruimte en ondersteunt zij daar de beroepskrachten bij behandelingen.

Naast al deze activiteiten verleent mevrouw al ruim 20 jaar mantelzorg aan haar schoonzus.
Ria is een persoon die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

De heer M.H.M. Stevens (Thijs)
1995 – heden: Jeugdbestuurslid/lid hoofdbestuur Voetbalvereniging Roda ’28  Winssen
2004 – heden: Vrijwilliger Carnavalsvereniging “De Dorstvlegels”
2006 – heden: Lid Oranje-Comité Winssen
2009 – heden: Bestuurslid buurtvereniging ‘De Loaters’

n247ltfckihgmty6xmyn7a9pv

Thijs Stevens ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor diverse jarenlange vrijwilligersactiviteiten in Winssen. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Thijs is al meer dan 25 jaar lid van de voetbalvereniging Roda ’28. Van 1995 tot 2007 was hij jeugdbestuurslid en in 2007 is hij overgestapt naar het hoofdbestuur van de voetbalvereniging. Op deze manier is Stevens verweven met alle leeftijdscategorieën binnen de vereniging en zet hij zich op vele vlakken in binnen de club voor jong en oud. Stevens is onder andere verantwoordelijk voor de aansturing van het kantinepersoneel en de bevoorrading van de kantine. Een onmisbare schakel in de club om op deze manier voor wat extra inkomsten te zorgen voor de clubkas. Daarnaast levert hij een bijdrage aan onder andere het organiseren van jeugdkampen, buurtvoetbal, sinterklaasavonden, jubileumfeesten en teamuitjes. Ook was hij actief als (jeugd)elftalleider, jeugdscheidsrechter en assistent scheidsrechter.

De betrokkenheid van Thijs bij de carnavalsvereniging in combinatie met zijn
bevlogenheid voor de Winssense jeugd is groot. Zo’n 10 jaar geleden is Stevens begonnen met het werven en het enthousiasmeren van jongeren om samen met hen tijdens de “pronkzitting” een optreden te verzorgen in de vorm van cabaret, toneel, muziek en dans. Stevens zorgt iedere keer weer voor vernieuwende ideeën en uitvoeringen.

Samen met twee anderen leden maakt Thijs deel uit van het Oranje-Comité Winssen. Hij zorgt mede dat Koninginnedag, nu dus Koningsdag, tot een groot succes wordt in Winssen. Stevens is onder andere medeverantwoordelijk voor de sponsoring, de collecte, de muziek en zorgt voor het werven van vrijwilligers voor de “bouwploeg”. Op de dag zelf is Stevens vanaf ’s morgens vroeg tot laat in de avond druk in de weer om alles goed te laten verlopen.

Thijs heeft mede het initiatief genomen om de buurtvereniging ‘De Loaters’ weer nieuw leven in te blazen. Alle mensen in de buurt zijn mede door Stevens persoonlijk benaderd om te peilen of er behoefte was aan het reactiveren van buurtvereniging. Door deze actie heeft het de buurt weer doen opleven en hebben onder andere de relatief oudere buurtbewoners weer het ouderwetse buurtgevoel teruggevonden. De bekroning hiervan was het 40-jarig jubileumfeest van de buurtvereniging in 2012.

Stevens heeft het initiatief genomen om voor wat financiële ruggengraat bij de ‘De Loaters’te zorgen, dit door middel van het opzetten van de buurtlotto. Door deze financiële actie worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de buurt BBQ, fietstocht en buurtdag. Meneer Stevens kan worden omschreven als een persoon die in de Winssense gemeenschap alom wordt gewaardeerd. Zijn inzet, energie en enthousiasme geeft het dorp Winssen een toegevoegde waarde in de saamhorigheid van het dorp.

Prof. dr. J.A.M. Vennix (Jac)
1998 – heden: Hoogleraar Methodenleer aan de Faculteit der Beleidswetenschappen resp. Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen

De vijfde Koninklijke onderscheiding is voor Prof. dr. Jac. Vennix. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

agw4v4nn900glfg0yf7slxou7

Meer bij: Koninklijke onderscheiding voor Prof. Dr. J. Vennix

Cookieinstellingen