Gerrits Transport in Winssen mag uitbreiden

Foto:

Het transportbedrijf gevestigd aan de Van Heemstraweg in Winssen heeft reedsgeruime
tijd het plan het bedrijf uit te breiden. In een eerder stadium is
medewerking, door de gemeente, aan uitbreiding op locatie onthouden.
Achterliggende reden was het provinciale  streekplanbeleid dat slechts
uitbreidingen van 20% toestaat met een maximum van 375m². Het beleid van
de Provincie is in de loop van de tijd gewijzigd, het is nu meer gericht op het bieden van kansen aan bestaande bedrijven.Gerrits Transport is een familiebedrijf dat al voor de oorlog is opgericht en is sinds 1985 op de huidige locatie gevestigd. Daarvoor waren ze gevestigd aan de Tempelstraat in Beuningen. In verband met uitbreidingsplannen van de gemeente op de oude locatie zijn ze indertijd, aangespoord door de gemeente verhuisd naar de locatie aan de Van Heemstraweg in Winssen.

Voor een tweede keer het bedrijf verplaatsen ligt financieel gezien niet voor de hand als de uitbreiding ook op de huidige locatie is in te passen. De gemeente is ook van mening dat een verplaatsing niet past bij het lokale karakter van het bedrijf. Daarnaast heeft Winssen geen bedrijventerrein waar dit bedrijf gehuisvest zou kunnen
worden. Het college van B&W van de gemeente Beuningen stelt de gemeenteraad daarom voor om in beginsel de bereidheid uit te spreken om mee te werken aan de uitbreidingsplannen.

De uitbreiding betreft een extra bedrijfsgebouw op het perceel. Het gebouw zal dienen voor opslag en werkzaamheden die nu in de buitenlucht plaatsvinden.

balk-620x5
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt. 
Om de Facebookpost te bekijken, hoef je geen account te hebben.
Cookieinstellingen