Juryrapport over Willems Winssen BV

Foto:

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

De jury maakte haar keuze bekend uit drie genomineerde ondernemers: Frits Wolf (Frits Wolf Tuinmeubelen B.V./CSUN Garden Furniture B.V.), René en Ruud Willems en Arno van den Berg (Willems Winssen B.V.) en Richard Bull (Tuincentrum Bull B.V.).

 

Het jurybericht over Willems Winssen BV:
Willems Winssen BV is gestart als loonwerkersbedrijf gericht op de agrarische sector door de grootvader van twee leden van de huidige directie die bestaat uit Rene en Ruud Willems en Arno van den Berg. Tegenwoordig bestaat het bedrijf uit twee divisies; het aannemen en uitvoeren van grond- en waterwerk projecten en een steenhandel. De steenhandel is een strategische uitbreiding om de afhankelijkheid van het aannemen van grondwerk te balanceren met handel in eigen beheer. In 2006 is de showtuin voor de steenhandel aangelegd: ‘als Willems een speciaal soort straatsteen niet kan leveren, kan niemand dat in Nederland’ is het motto.

Verhuur
Ook richt men zich na de renovatie in 2011 op het verhuren van ‘man en machine’, want de markt voor het grondwerk is onzeker en de prijzen staan onder grote druk. De afdeling planning is het hart van het bedrijf en regelt de inzet van mens en machine op het werk en de locaties. Met Rene op kantoor, Ruud als hoofd van de buitendienst en Arno bij de planning is het bedrijf in staat de inzet van de medewerkers en het materieel precies af te stemmen op wat verwacht wordt. Ze levert een concurrerende en buitengewoon gewaardeerde prestatie binnen de eigen branche.

Groot materieel in woonwijk
Het is een familiebedrijf en gevestigd in een woonwijk in Winssen. Dat is op zich heel opmerkelijk voor een bedrijf dat met zo groot materieel werkt. Met een machinepark van minigravers en asfalteerders tot shovels en vrachtwagens is er heel wat ruimte nodig. Er is veel aandacht voor de directe omgeving van het bedrijf en alles wordt in het werk gesteld om de toegangswegen en het terrein schoon en op orde te houden, zodat geen overlast ontstaat voor de aanwonenden. Ook is er meer dan gemiddeld aandacht voor kwaliteitsbeleid, duurzaamheid en milieu.

Uitzonderlijk is één van de eigen medewerkers een Flora- en fauna certificaat niveau 3 heeft, zodat in eiegn beheer rapportages opgesteld kunnen worden voor millieu-effecten van ingrijpende grond- en waterwerkzaamheden.

Lokaal betrokken
Opvallend was de toegevoegde waarde van de locatie voor de bevolking: men kan er grond halen en brengen en steenafval kwijt. Er is veel aandacht voor het opleiden van medewerkers en ze zijn bekend als stage- en vakantiewerkadres bij de locale jeugd – jongens dus vooral – die al dat groot materieel wel willen besturen. Ook als sponsor dragen ze hun steentje bij aan regionale evenementen en sport.

Vrouw aan boord
Een speciale vermelding verdient Margot Degen, verantwoordelijk voor de ondersteuningen van de directie en de financiële zaken, die voor ons vaardig en vakkundig een inleiding verzorgde met een aanstekelijke enthousiasme en betrokkenheid. Het is voor een dergelijk bedrijf niet eenvoudig om vrouwen aan boord te krijgen en te houden; het zijn er nu twee op totaal 30 medewerkers. Maar gelukkig is de directie zich daar goed van bewust en blijft zich sterk maken voor vrouwen aan boord. ‘Het zijn andere wezens en je hebt elkaar nodig’. Wat kun je daar nog aan toevoegen.

willems-winssen.nl

waaltjes.nl

De verkiezing is een initiatief van de gemeente Beuningen

Cookieinstellingen