Juryrapport over Tuincentrum Bull

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

De jury maakte haar keuze bekend uit drie genomineerde ondernemers: Frits Wolf (Frits Wolf Tuinmeubelen B.V./CSUN Garden Furniture B.V.), René en Ruud Willems en Arno van den Berg (Willems Winssen B.V.) en Richard Bull (Tuincentrum Bull B.V.).

Het jurybericht over Tuincentrum Bull:
Als hoveniersbedrijf met een kwekerij is de vader van Richard en Patrick Bull 30 jaar geleden gestart in Beuningen. In 2001 is het bedrijf als volwaardig tuincentrum overgenomen door de twee zoons. Ze zijn gespecialiseerd in oude klinkers en tuinhout en er is een speciale website voor de verkoop van tuinmeubelen. Maar het hart van het bedrijf is het tuincentrum, dat in 25 jaar tijd in omvang toegenomen is van 800 tot 8000 m2 glas.

Het tuincentrum kan zich als zelfstandige vestiging meten met de grotere centra in Nederland en dat is een bijzondere verdienste. Richard en Patrick hebben de lat hoog liggen voor de servicegerichtheid en uitstraling van het centrum. ‘Iedere dag is een Olympische wedstrijd en we gaan samen voor een negen!’ Samenwerking binnen het team, efficiente inkoop en aandacht voor wat de klant wil zijn de speerpunten voor het management, dat gecombineerd wordt met maatwerk inkoop.

Tuincentrum van het jaar
De presentatie van de 30.000 verschillende, met zorg geselecteerde artikelen krijgt veel aandacht, waarbij de medewerkers zelf verantwoordelijkheid dragen voor de inrichting van de eigen afdeling. Betrokkenheid, overleg en de eigen rol van de medewerkers heeft een duidelijke plaats. Wie kent niet de sfeervolle kerstmarkt en de speciale voorjaarsopening rond Pasen. Vanuit de hele regio weten de inwoners de weg naar dit tuincentrum te vinden. Het bedrijf werd tot drie maal toe als tuincentrum van het jaar verkozen.

Kritisch en bescheiden
Voor de verwarming van het complex wordt zelf stroom opgewekt en opgeslagen en in de kritische discussie rond de jaarlijkse opslag van vuurwerk wordt gezocht naar een goede balans tussen veiligheid en rendenment. Opgemerkt mag worden dat ondanks het leiding geven aan zo’n bedrijf van formaat, de ondernemer bescheidenheid toont en wijst op het belang van het teamwerk: ‘het personeel maakt het verschil’. Als het managementboek aangeeft dat je iedere dag tegen jezelf in de spiegel moet zeggen dat je het goed gedaan hebt, is de reactie van Richard: ‘Laten anderen maar zeggen of ik het goed heb gedaan’.

  tuincentrumbull.nl
deoudeklinker.nl
tuinmeubelenbull.nl
vuurwerkbull.nl

De verkiezing is een initiatief van de gemeente Beuningen

Cookieinstellingen