Slot Doddendael heeft eigen ‘Pom Primeur’

EWIJK – Vorige week overhandigde Jan-Willem ’t Hooft, directeur van Slot Doddendael de eerste fles cider gemaakt van appels van eigen bodem van het landgoed. De Pom cider is de jongste toevoeging aan het assortiment Dodden-deli producten en is in de landgoedwinkel te koop.Sinds april 2012 heeft Fabiënne Braam, samen met haar man Jan Willem ’t Hooft de exploitatie van het bedrijf van haar vader overgenomen. “Slot Doddendael staat bekend als locatie voor feesten en partijen,  zakelijke meetings en het restaurant”, vertelt Fabiënne. “Daarnaast hebben wij ook een landgoedwinkel in de Slotkelder ingericht. Daar verkopen we lokale producten van omliggende bedrijven en producten van eigen bodem. We hebben hier appel-, (kwee)peren-, walnoten-, kersen- en pruimenbomen. Samen met  fruitsoorten zoals de vlierbes en braam hebben we een uitstekende basis voor een eigen lijn met confituren. De appels en peren worden gebruikt voor appelsap, appel‐ en perenstroop en een schenkstroop. De kweeperen worden verwerkt tot een gelei, heerlijk bij bijvoorbeeld een kaasplateau.”

sqqh26t2eezxagriw6ywe8478

Van appelsap naar appelcider
“Omdat we niet de enigen zijn in de regio zijn met eigen gemaakte appelsap, wilden we eens kijken of we iets anders van onze appels konden maken”, zegt Jan-Willem. “Op zoek naar een alternatief ontmoetten we Kees van Stee en die heeft ons geholpen met wat we nu hebben, een eigen appelcider. We zullen nog verder blijven zoeken of dit het product is wat we voort willen zetten maar na maanden van vinificatie hebben we een product waar we trots op zijn. We weten dat burgemeester Carol van Eert de regio en de gemeente een warm hart toedraagt en vindt dat er meer in  zit dan wat er nu uitgestraald wordt. Wij zijn daarom trots om van deze extra toevoeging van wat onze gemeente te bieden heeft, de eerste fles aan de burgemeester te mogen overhandigen.”

Creativiteit en vernieuwing
Carol van Eert: “Ik kwam twee jaar geleden nieuw in de gemeente en dan ga je ontdekken wat er allemaal in de gemeente is en wat er te doen is. Ik kwam snel met Jan-Willem en Fabiënne  in contact en heb ook gezien welke prachtige kwaliteiten dit goed herbergt.  Zij hebben niet alleen het slot overgenomen maar zijn ook begonnen om de producten van het land via een eigen winkel te promoten en te verkopen. De uitstraling van het slot en de wijze waarop zij steeds verder proberen te vernieuwen maakt dat zij een van de partners zijn waar we het in de gemeente van moeten hebben. Ik wordt ook vaak gevraagd waarom ik uitgerekend in een gemeente met financiële problemen burgemeester wordt. Ik vind het juist een uitdaging zo’n tijd dat je niet zomaar een greep uit je portemonnee kunt doen maar waarin je creatief moet zijn en mensen moet binden en moet kijken of je creatieve producten kunt maken.”

Parels ontdekken
“Ik heb sinds kort het onderdeel promotie in mijn portefeuille gekregen en ik ga mijn best doen om samen met mensen zoals Jan-Willem en Fabiënne, en daar zijn er heel van in de gemeente, te kijken of we de individuele producten ook als collectief, want de gemeente is niks, het gaat om de parels die je daarin ontmoet, om die nog meer en beter op de kaart te zetten zodat het ook uiteindelijk iedereen economisch beter gaat. Daar draagt ook deze pom aan bij en ik zal het promoten zover dat in mijn vermogen ligt.”

sytk1hfbr7xwvciyxujrzlxsu

v6tudbnudk1nrbbnf4u3ifsjk

k6b5mpk8859ge96tol916atlk

Cookieinstellingen