Nieuws week 35 – 1 september 2010

De Gft- en restafval iedere week opgehaaldIn de maanden mei t/m september wordt het huishoudelijk afval elke week opgehaald. Als u containers gebruikt, houdt u er dan wel rekening mee dat u voor elke lediging betaalt, ook al is de container halfvol! De tarieven per lediging kunt u nakijken in de afvalgids.Ophalen plastic verpakkingsafvalEénmaal in de twee weken op maandag wordt het plastic verpak- kingsafval huis aan huis in de hele gemeente opgehaald.U kunt dit afval aan de weg zetten in de doorzichtige afvalzak met het Plastic Heroes-logo erop. De eerstvolgende keer dat het plastic wordt opgehaald is op maandag 13 september 

De Gft- en restafval iedere week opgehaald
In de maanden mei t/m september wordt het huishoudelijk afval elke week opgehaald. Als u containers gebruikt, houdt u er dan wel rekening mee dat u voor elke lediging betaalt, ook al is de container halfvol! De tarieven per lediging kunt u nakijken in de afvalgids.

Ophalen plastic verpakkingsafval
Eénmaal in de twee weken op maandag wordt het plastic verpak- kingsafval huis aan huis in de hele gemeente opgehaald.
U kunt dit afval aan de weg zetten in de doorzichtige afvalzak met het Plastic Heroes-logo erop. De eerstvolgende keer dat het plastic wordt opgehaald is op maandag 13 september 

Geen snorfietsen meer in winkelcentrum
Snorfietsen zorgen geregeld voor onveilige situaties in het winkel- centrum van Beuningen. Daarom zijn snorfietsen er binnenkort niet meer welkom.

Voorkomen onveilige situaties
In overleg met de ondernemersvereniging heeft de gemeente besloten om snorfietsen niet meer toe te staan in het winkelcentrum. Door de snorfietsen ontstaan namelijk geregeld onveilige situaties of overlast voor het winkelend publiek. In het Beuningse winkelgebied geldt nu al een verbod voor gemotoriseerd verkeer, zoals bromfietsen. Snorfietsen vallen niet onder gemotoriseerd verkeer, vandaar deze wijziging.

Snorfiets
Een snorfiets is een voertuig met een blauw kentekenplaatje waar geen helm voor nodig is. Bovendien mag de snorfiets maximaal 25 km/u rijden. Ook een scooter kan een snorfiets zijn, dit hangt af van het type. Gehandicaptenvoertuigen en scootmobielen vallen overigens niet in deze categorie. Met deze voertuigen mag u dus gewoon in het winkelcentrum blijven rijden.

Wat mag wel en niet?
In het centrum gaan de volgende regels voor voertuigen gelden:

 

Dit mag wel  Dit mag niet
(elektrische) fietsen en bakfietsen  auto’s en motoren
skates, steppen en skateboards  bromfietsen en snorfietsen
dagelijks laden en lossen voor het
bevoorraden van de winkels tussen
07.00 en 11.00 uur
 vrachtauto’s

 

Parkeer uw snorfiets
Als u met uw snorfiets naar het centrum komt, zet deze dan neer in of nabij één van de fietsenrekken. U kunt natuurlijk ook gewoon in het winkelcentrum lopen met uw snorfiets aan de hand.

Borden
Over ongeveer zes weken gaat de nieuwe regeling in. In het winkelcentrum plaatst de gemeente nieuwe borden met een voetganger erop, voorzien van een onderbord waarop staat dat fietsen wel zijn toegestaan maar snorfietsen niet.

Boete
Zodra de borden zijn geplaatst, gaat de nieuwe regel in. Rijdt u dan toch nog met uw snorfiets in het winkelcentrum dan riskeert u een boete van 40 euro.

Besluit
Kijk voor meer informatie over dit verkeersbesluit en de bezwaarprocedure bij de bekendmakingen van deze week.

Onderhoud Wilhelminalaan
Op de Wilhelminalaan wordt momenteel asfalt en betononderhoud uitgevoerd. De komende weken kunt u ongemak ondervinden van deze werkzaamheden, we hopen op uw begrip.

Werkzaamheden
De Wilhelminalaan krijgt nieuw (o.a. geluidsarm) asfalt en op de rotondes komt een speciale conserveringslaag bovenop het asfalt.

Planning
De werkzaamheden op de Wilhelminalaan duren nog zeker tot medio oktober. Helaas heeft de planning door het slechte weer wat vertraging opgelopen.
Op www.beuningen.nl > Actueel > Werk in uitvoering kunt u zien wanneer welk deel is afgesloten. Ook kunt u per wegdek de omleidingsroute bekijken, alsook de omleidingen voor de bussen.

Contact
Direct aanwonenden hebben een brief ontvangen met uitgebreide informatie over de werkzaamheden. Heeft u vragen over het onderhoud van de betreffende wegen en omleidingsroutes? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024 of via het e-mailadres [email protected].

Werkzaamheden Nieuwe Pieckelaan
Niet alleen de Wilhelminalaan krijgt een opknapbeurt, ook de Nieuwe Pieckelaan wordt onder handen genomen. De werkzaam- heden duren tot eind september.

Onderhoud
De gescheurde betonplaten worden vervangen en een deel van de straat krijgt een speciale conserveringslaag bovenop het beton. De Nieuwe Pieckelaan wordt in zijn geheel afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via de Hogelandseweg, Westkanaaldijk, Van Heemstraweg, Haagstraat en de Lindestraat.

Omleiding bussen
Lijn 11 rijdt tijdens de afsluiting van de Nieuwe Pieckelaan vanuit Nijmegen over de snelweg A73, via de Schoenaker naar de Hadrianussingel. Daar slaat hij bij de T-splitsing met de Trajanussingel linksaf de straat in en vervolgt zijn weg terug richting de Schoenaker.

Meer informatie
Houd de aankondigingsborden langs de weg in de gaten, hierop staat aangegeven wanneer welk stuk is afgesloten. Kijk ook op  www.beuningen.nl > Actueel > Werk in uitvoering of bel met de gemeente via 14 024.

Extra snoeiafval
De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Een fijne plek. Én bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren

Dar
U kunt het snoeiafval gratis aanbieden bij de Dar-milieustraat in Nijmegen. Dar kan het snoeiafval ook bij u ophalen. U betaalt dan € 5,- voorrijkosten. De afvoerkosten zijn verder gratis. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden: 024-3716026.

Stoken verboden
Het is niet toegestaan om afval en snoeihout te verbranden. In bepaalde gevallen kan de gemeente wel ontheffing verlenen. Bijvoorbeeld als het snoeiafval besmet is met ziekte of als het gaat om een kampvuur van een vereniging. Twijfelt u of u voor een ontheffing in aanmerking komt? Kijk dan op www.beuningen.nl > Digitaal loket > Formulieren > Milieu. Hier vindt u een handig wel-niet schema waarin de regels zijn verwerkt.

Gratis compostvat
Kleine takjes kunnen in het compostvat. Deze is gratis te verkrijgen bij de gemeentewerf. Met uw gemaakte compost kunt u uw tuin weer bemesten. Bovendien bespaart u op het afval dat u aanbiedt. Klein snoeiafval kan natuurlijk ook gewoon in de gft-container of gft-zak.

 

Gratis cursus voor barvrijwilligers
Wat doet u als iemand met een dubbele tong nog een biertje bestelt? En hoe weet u dat een jongere te veel op heeft? Situaties die geregeld voorkomen in de sportkantine of verenigings- gebouwen. In de IVA-training leert u hoe u hiermee om kunt gaan.

De training
In september en oktober worden door Perspectief en de gemeente Beuningen een aantal IVA-trainingen georganiseerd. Een IVA-training is een Instructie Verantwoord Alcoholschenken. De cursus is vooral gericht op vrijwillige barmedewerkers. De trainingen worden gegeven door Iriszorg en deelname is gratis.

Data en locatie
14 september (speciaal voor jongerenverenigingen en jongeren)
30 september (speciaal voor sportclubs)
12 oktober (algemeen)

De training van 14 september vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in MFA ‘t Hart in Ewijk (den Elt 17 in Ewijk). De trainingen van 30 september en 12 oktober vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur bij de voetbalvereniging Beuningse Boys (Ooigraaf 2 in Beuningen).

Opgeven?
U kunt zich opgeven voor de gratis training bij Inez van Veen van de stichting Perspectief, tel: 024-6750939.
Opgeven per e-mail kan ook: [email protected].
Ook voor vragen over de cursus kunt u bij Inez van Veen terecht.

Inloopavaond Oranjekwartier
Op maandag 6 september organiseert de gemeente Beuningen een inloopavond over deelplan E van het Oranjekwartier. Tussen 17.15 en 19.15 uur bent u van harte welkom in de Lèghe Polder in Beuningen.

Deelplan E
Deelplan E is het gedeelte van de wijk Oranjekwartier aan de Margrietstraat. Deze straat ligt aan de oostkant van het winkelcentrum aan de achterkant van de Hema. De bestaande woningen zijn hier afgebroken om plaats te maken voor een nieuw appartementencomplex. In dit gebouw realiseert woningstichting Standvast Wonen 18 appartementen en op de begane grond komen winkels.

Inloopavond
U kunt tussen 17.15 en 19.15 uur binnenlopen bij de Lèghe Polder aan de Schoolstraat 16 in Beuningen. Medewerkers van de gemeente en Standvast Wonen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook de architect zal er zijn om de bouwtekeningen toe te lichten.

 

Cookieinstellingen