Geen nieuwbouw op Asdonck

Foto:

BEUNINGEN, 23 september 2011 – Vandaag heeft de gemeente Beuningen haar programmabegroting voor 2012 bekend gemaakt. Om de komende jaren de tekorten te beperken, heeft het college besloten om voor het accommodatiebeleid in Beuningen slechts middelen beschik- baar te stellen om het dorpshuis de Lèghe Polder en sporthal De Tinnegieter op te knappen.Onlangs kreeg het college nog de ruimte van de Beuningse gemeen- teraad om te onderzoeken of derde partijen mogelijk interesse zouden hebben om te participeren in nieuwbouw op het Asdonck terrein aan de Van Heemstraweg. Het nieuwbouwcomplex zou een sporthal, dorpshuis en zwembad huisvesten. Het college stelt nu voor om af te zien van deze plannen daar de gemeente ook dan nog substantiele jaarlijkse uitgaven zal hebben waar ze op dit moment niet de middelen voor heeft. Alle mogelijkheden (zowel oude als nieuwe plannen) voor het As- donckterrein en ook de Hutgraaf zijn weer bespreekbaar. Bouwen op de Hutgraaf heeft heel lang op planken gelegen omdat e.e.a. afhing van de keuzes in het accommodatiebeleid. Nu de keus, min of meer noodgedwongen, op opknappen gevallen is, kan ook weer gekeken worden wat er met de Hutgraaf kan gebeuren. Bij het ontwik- kelen van nieuwe plannen kan het zwembad eventueel gewoon op de huidige locatie blijven staan.De gemeenteraad heeft overigens het laatste woord in het voorstel om de nieuwbouw op het Asdonckterrein niet door te laten gaan. Zij kan nog anders beslissen maar moet dan ook met een haalbaar voorstel (en eigenlijk dus geld) komen.

BEUNINGEN, 23 september 2011 – Vandaag heeft de gemeente Beuningen haar programmabegroting voor 2012 bekend gemaakt.

Om de komende jaren de tekorten te beperken, heeft het college besloten om voor het accommodatiebeleid in Beuningen slechts middelen beschik- baar te stellen om het dorpshuis de Lèghe Polder en sporthal De Tinnegieter op te knappen.

Onlangs kreeg het college nog de ruimte van de Beuningse gemeen- teraad om te onderzoeken of derde partijen mogelijk interesse zouden hebben om te participeren in nieuwbouw op het Asdonck terrein aan de Van Heemstraweg. Het nieuwbouwcomplex zou een sporthal, dorpshuis en zwembad huisvesten. Het college stelt nu voor om af te zien van deze plannen daar de gemeente ook dan nog substantiele jaarlijkse uitgaven zal hebben waar ze op dit moment niet de middelen voor heeft.

Alle mogelijkheden (zowel oude als nieuwe plannen) voor het As- donckterrein en ook de Hutgraaf zijn weer bespreekbaar. Bouwen op de Hutgraaf heeft heel lang op planken gelegen omdat e.e.a. afhing van de keuzes in het accommodatiebeleid. Nu de keus, min of meer noodgedwongen, op opknappen gevallen is, kan ook weer gekeken worden wat er met de Hutgraaf kan gebeuren. Bij het ontwik- kelen van nieuwe plannen kan het zwembad eventueel gewoon op de huidige locatie blijven staan.

De gemeenteraad heeft overigens het laatste woord in het voorstel om de nieuwbouw op het Asdonckterrein niet door te laten gaan. Zij kan nog anders beslissen maar moet dan ook met een haalbaar voorstel (en eigenlijk dus geld) komen.

Gerelateerd(e) bericht(en)
13-05-2011 Sporthal, zwembad en dorpshuis op Asdonckplein
17-03-2011 Tweede fase accommodatieonderzoek
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen