Voor en tegenstanders Anima Mundi treffen in Nieuwscafé

De stichtingsleden van het kunstwerk Anima Mundi vragen voorstanders van het kunstwerk om naar de Gelderlander Nieuwscafé van aanstaande vrijdag te gaan en hun mening te laten horen. In het nieuwscafé vindt tussen 17.00 en 18.00 uur een discussie plaats over het kunstwerk.

“De stichting is van mening dat de Anima Mundi op de locatie aan de dijk in Winssen, niet te hoog is, zoals  de protestgroep iedereen wil doen geloven”, zegt de heer Nieland, voorzitter van de stichting. “Kijk bijvoorbeeld naar de enorme hoge brug, de reusachtige schepen, de bomen op de achtergrond en de locatie of de Zetel op de rotonde van Ewijk die 6 meter hoog is op een heuvel van 1 meter.”

“Elke Zetel van het kunstwerk is 1.10m breed op de rugzijde, 60cm in het zijzicht en er ligt tussen elk beeld 10m open ruimte. Het project is bij lange na geen 24m breed zoals steevast overal wordt geschreven en vermeld maar 14.88m. Dit is maar liefst 10m smaller. 

Daarnaast is er een positief advies voor Anima Mundi van het gerenommeerde Buro HNS Landschapsarchitecten, de kunstcommissie, Waterschap en Staatsbosbeheer en ligt er een positief principe-besluit van BenW en ligt er een kunstbeleid van de Gemeente met de dijk als kunstroute, waar Anima Mundi prachtig inpast.”
 
“Voor alle duidelijkheid willen we als stichtingnog even enkele onwaarheden ontzenuwen: Anima Mundi wordt gerealiseerd door de Stichting Anima Mundi en is een non-profit project. Na realisatie wordt Anima Mundi, door de Stichting Anima Mundi overgedragen aan de Gemeente Beuningen Het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas is geen partij in deze en gaan op geen enkele manier dit kunstwerk exploiteren, noch de Stichting, noch de Gemeente Beuningen.”
Gerelateerd(e) bericht(en)
15-08-2014 VVD Beuningen steunt kunstwerk Anima Mundi