Gelderlander Nieuwscafé bij BOI

De eerste editie van het Gelderlander Nieuwscafé Beuningen in 2015 staat voor een groot deel in het teken van Beuningen On Ice. Daarom verhuist het nieuwscafé voor één keer van café De Zaak naar de Wintertuin van het schaatsfeest.

Burgemeester Carol van Eert is de vierde gast die verslaggever Stefan ten Teije vrijdag 2 januari ontvangt. Vanaf vijf uur ’s middags is iedereen welkom om te luisteren in de Wintertuin.

Het schaatsfeest op het Asdonckterrein trekt tienduizenden mensen uit de hele regio. Wat betekent het evenement voor Beuningen, welke rol speelt het? Die vragen krijgt de burgemeester voorgeschoteld en hij blikt kort terug op het afgelopen jaar. Ook zijn enkele vrijwilligers van Beuningen On Ice aanwezig om te vertellen over de sfeer en hun werk rond de schaatsbaan. Waarom zetten ze zich in om Beuningen On Ice tot een succes te maken?

Speciale gast is Remo Speijers. De sportschooleigenaar organiseert het schoolschaatsen bij Beuningen On Ice en is zelf professioneel schaatser. Hij speelde ijshockey op hoog niveau en beoefent nu de topsporten ‘crashed ice’ en ‘bandy’. Hij komt uitleggen wat het is en wat hij erin ziet.

Tot slot is er ook aandacht voor de geschiedenis van Beuningen met de voorzitter van Stichting Historisch Besef: Wilbert Lelivelt. Hij vertelt over de succesvolle projecten van de stichting en houdt nogmaals een pleidooi om het gebouw van sportschool Speijers een monumentenstatus te geven.

Activiteit: Gelderlander Nieuwscafé
Datum: Vrijdag 2 januari 2015
Aanvang: 17.00 uur
Locatie: Beuningen On Ice / Asdonckterrein
Adres: Van Heemstraweg te Beuningen

Cookieinstellingen