5 mei Bevrijdingsdag in Beuningen

Foto: Wim Piels

Op 5 mei vieren we in Beuningen Bevrijdingsdag met het bevrijdingsvuur. Dit vuur wordt traditiegetrouw in Wageningen ontstoken. Sinds 1985 word het vuur via een hardloopestafette van Wageningen naar Beuningen gebracht. Ook dit jaar gaat dat weer gebeuren. Bij het Monument voor Geallieerde Vliegers aan de Van Heemstraweg in Beuningen ontsteken we het vuur. Daarnaast is er dit jaar weer het Bevrijdingsfestival Vrijpop.

Bevrijdingsvuur

Het Bevrijdingscomité Beuningen organiseert samen met Hardloopvereniging Beuningen de bevrijdingsvuurestafette van Wageningen naar Beuningen. De lopers vertrekken rond 7.00 uur vanuit Wageningen. Rond 9.45 uur komt de groep samen op de Tacitusbrug bij Ewijk en loopt verder richting het clubhuis van tennisvereniging Ewijk. De tocht stopt bij het herdenkingsmonument bij de Corneliuskerk aan de Van Heemstraweg in Beuningen. Daar begint rond 11.00 uur de ceremonie en wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Kinderen van basisschool de Triangel overhandigen de vlag. Kinderen van De Triangel, leden van scouting Beuningen hijsen samen met de veteranen de vlag.

Vrijpop

Op 5 mei 2019 is er weer Vrijpop Bevrijdingsfestival Beuningen. Om 12.00 uur is er een opening. Het programma gaat om 12.30 uur van start met een diverse live optredens. De dag wordt net voor middernacht afgesloten. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.vrijpop.nl.

Afsluiting van de weg

De parallelweg van de Van Heemstraweg is afgesloten tijdens Vrijpop. U rijdt om via Schoolstraat, Kerkplein en Dorpssingel. Op maandagochtend 6 mei zijn nog afbouwwerkzaamheden. De parallelweg en de buurtbushalte zijn daardoor nog niet bereikbaar.

Wilt u met buurtbus 565 richting Wijchen? Stap dan op bij buurtbushalte Beatrixplein. Dit is de eindhalte op die dag.

Cookieinstellingen